Αναπομπή ΠτΔ/Εκποιήσεις: Πρόταση Παπαδούρη για στοχευμένη προστασία δανειοληπτών

Επιστολή- εισήγηση προς το Υπουργείο Οικονομικών, απέστειλε σήμερα ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Σταύρος Παπαδούρης, μαζί με συναπτόμενη επιστολή επιβεβαίωσης της σύμφωνης γνώμης του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, για το θέμα της αναπομπής του προέδρου Αναστασιάδη για την τρίμηνη αναστολή των εκποιήσεων μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2023.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Παπαδούρης ανέφερε ότι εισηγούνται συγκεκριμένες ομάδες δανειοληπτών, ώστε να προστατευτούν κατά την τρέχουσα τριμηνία. Πρόκειται για:

1. Ιδιοκτήτες κύριας κατοικίας μέχρι 350 χιλιάδες ευρώ με εισοδηματικά κριτήρια και κριτήρια πλούτου που αναφέρονται για τους δικαιούχους του Σχεδίου Εστία με ημερομηνία αναφοράς εξέτασης για το έτος 2021.
2. Ιδιοκτήτες επαγγελματικής στέγης με κύκλο εργασιών εταιρείας μέχρι τις 350.000 για το έτος 2021 και με μέγιστη αξία της επαγγελματικής στέγης τις 600.000 ευρώ και
3. Ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων μέχρι 150.000 ευρώ με την προϋπόθεση ότι ανήκουν σε γεωργούς και έχουν εγγραφής δανειολήπτη στο Μητρώο Αγροτών του ΚΟΑΠ, με την ανώτατη αξία του τεμαχίου στις 100.000 ευρώ.
Ο κ. Παπαδούρης είπε ότι έχοντας υπόψη την αναπομπή, κρίνουν ότι διασκεδάζουν όλες τις ανησυχίες, σημειώνοντας πως αναμένουν την τοποθέτηση του Υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.