Με αναπροσαρμογή της ύλης οι Παγκύπριες εξετάσεις

Υπήρξε αναπροσαρμογή της ύλης για τις παγκύπριες εξετάσεις που ανακοινώθηκε χθες λόγω των συνθηκών της πανδημίας ανέφερε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας συνδέσμων γονέων μέσης εκπαίδευσης Χαράλαμπος Διονυσίου.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του Astra 92,8 , είπε ότι σε κάποια μαθήματα υπήρξε σημαντική μείωση της τάξης του 20-25%. Πρόσθεσε ότι εκεί και όπου διαπιστώσουν κάποια στρέβλωση, τότε θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν. Ο κ. Διονυσίου σημείωσε ότι τις επόμενες μέρες θα δοθεί η εξεταστέα ύλη για τους μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου για τις εξετάσεις των τετραμήνων που θα συντρέχουν με τις παγκύπριες εξετάσεις. Εκτιμάται ότι οι εξετάσεις θα αρχίσουν γύρω στις 24 Μαΐου.

Παράλληλα, ο κ. Διονυσίου είπε ότι γίνεται διαγνωστική αξιολόγηση των μαθητών του γυμνασίου για να διαφανεί ποια είναι η κατάσταση ενώ σημείωσε ότι αν θα γίνουν τελικές εξετάσεις στο γυμνάσιο θα είναι μεταξύ 10-18 Ιουνίου.

Για το υγειονομικό πρωτόκολλο, σημείωσε ότι διαφωνούν με το γεγονός να κλείνουν ολόκληρα τα σχολεία για 2-3 κρούσματα του κορωνοϊού. Πρόσθεσε ωστόσο ότι στα σχολεία που είναι ανεξέλεγκτη η διασπορά πρέπει να κλείνουν για δυο εβδομάδες.

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.