Αναπτύσσει δυναμική η υποψηφιότητα Α. Μαυρογιάννη

Η συγκέντρωση της Τρίτης έδειξε την πολυσυλλεκτικότητα της υποψηφιότητάς του

 

Νέα προοπτική και δυναμική έδωσε στην υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη η προεκλογική συγκέντρωση κατά την οποία ο ανεξάρτητος υποψήφιος κατέθεσε το περίγραμμα των προγραμματικών του θέσεων.

Αίσθηση προκάλεσε ο αριθμός των παρευρισκόμενων  προσκεκλημένων που προέρχονται από τον εκτός ΑΚΕΛ πολιτικό χώρο, όπως το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, ακόμα και από τον ΔΗΣΥ. Συστρατεύονται με τον Α. Μαυρογιάννη προσωπικότητες όπως, τον Ανδρέα Ασσιώτη, Νίκο Ζαμπόγλου, Άννα Θεολόγου, Πέτρο Κληρίδη, Αλεξία Κουντουρή, Νίκο Παπαευσταθίου, Πανίκο Παπανικολάου, Τάκη Χατζηδημητρίου, Κύπρο Χρυσοστομίδη, Βαρβάρα Πετροπούλου, Ανδρέα Πιτσιλλίδη και άλλοι.


Η συγκέντρωση της Τρίτης έδωσε θάρρος, αισιοδοξία και νέα δυναμική στο εκλογικό επιτελείο του κ. Μαυρογιάννη, αφού ήταν η μεγαλύτερη μέχρι τώρα συγκέντρωση που πραγματοποίησε υποψήφιος των επικείμενων προεδρικών εκλογών.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της ομιλίας του, ο Α. Μαυρογιάννης έδωσε το στίγμα των δικών του ενεργειών που θα γίνουν με την ανάληψη από μέρους του της εξουσίας και ότι διαθέτει τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις εμπειρίες, αλλά και την εντιμότητα και το πολιτικό ήθος για να οδηγήσει τον τόπο σε αλλαγή σελίδας. Αυτό το επιβεβαίωσαν με παρεμβάσεις τους οι Γιώργος Βασιλείου, Μάρτιν Σουλτς, Οζντίλ Ναμί, αλλά και ο χαράκτης Χαμπής Τσαγγάρης, όπως και η ογκολόγος Μαρία Θεοδούλου.

Στο Κυπριακό ο κ. Μαυρογιάννης δεν άφησε περιθώρια αμφισβητήσεων για τις προθέσεις του, υπογραμμίζοντας ότι «πραγματική ασφάλεια, σταθερότητα και προοπτική για το αύριο θα υπάρχει μόνο όταν επιλυθεί το Κυπριακό».


Έδωσε έμφαση στα κοινωνικά προβλήματα, στα εργασιακά, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής, ενώ δεν άφησε εκτός τα θέματα της ενέργειας, της ακρίβειας, της φτώχειας. Δεν άφησε εκτός τα προβλήματα των συνταξιούχων, των ΑμεΑ και γενικότερα των κατώτερων οικονομικά στρωμάτων του λαού.

Ο κ. Μαυρογιάννης δεν αναλώθηκε σε εντυπωσιασμούς και επικοινωνιακά κόλπα, αλλά μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας.

Σημείωση: H μεγάλη αυτή συγκέντρωση αγνοήθηκε ή υποβαθμίστηκε και όχι βέβαια τυχαία από πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.


 

Η αυτοπεποίθηση της ήρεμης δύναμης
Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση που εξέπεμψε με την ομιλία του, έδειξε ότι αποτελεί την ήρεμη δύναμη της πραγματικής αλλαγής που πρέπει και επιβάλλεται να γίνει τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Έστειλε το μήνυμα ότι η αλλαγή δεν μπορεί να προέλθει από τους δύο υποψήφιους του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη, οι οποίοι αποτελούν συνέχεια των πολιτικών Αναστασιάδη σε όλους τους τομείς. Όλο και περισσότεροι ψηφοφόροι αντιλαμβάνονται πλέον αυτή την αναγκαιότητα και πείθονται ότι το μέλλον της Κύπρου δεν μπορεί να είναι άλλη μια πενταετία διαφθοράς και διαπλοκής, δεν μπορεί να είναι άλλη μια πενταετία με μηδέν κινητικότητα ή με άλυτο το Κυπριακό, δεν μπορεί να είναι μια συνέχεια της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και γενικότερα δεν μπορεί να είναι η συνέχιση της κατηφόρας των τελευταίων 10 χρόνων.

Μιχάλης Μιχαήλ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.