Ανάρτηση Αννίτας για δίωξη Γαβριήλ – Τι έλεγε όταν ήταν βουλεύτρια

Σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα προχώρησε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, σχετικά με τη δίωξη του καθηγητή Γιώργου Γαβριήλ για πίνακες που ζωγράφισε στον ελεύθερό του χρόνο.

Συγκεκριμένα η κα Δημητρίου έγραψε χαρακτηριστικά πως «ένα είναι η κριτική και οι αντίθετες αισθητικές απόψεις απέναντι στην Τέχνη και άλλο είναι να διώκεσαι για το πως εκφράζεσαι καλλιτεχνικά. Η Δημοκρατία και η Παιδεία δεν απειλούνται από οποιαδήποτε μορφή τέχνης και κανένας δεν νοείται να διώκεται για την καλλιτεχνική του έκφραση».

Πάντως, η κα Δημητρίου δεν είχε παρόμοια στάση τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν προχώρησε σε δήλωση για το εν λόγω ζήτημα ως βουλεύτρια του ΔΗΣΥ.

Συγκεκριμένα, η κα Δημητρίου δήλωνε στις 16/09/2020 ότι «σεβαστή η ελευθερία έκφρασης και πόσο μάλλον το δικαίωμα έκφρασης ενός καλλιτέχνη. Το δικαίωμα όμως αυτό δεν πρέπει να επεκτείνεται εκεί που προσβάλλονται σύμβολα, θεσμοί, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και επιδεικνύεται έλλειψη σεβασμού προς θρησκευτικές αντιλήψεις ενός ολόκληρου λαού.

Η θρησκευτική ταυτότητα και τα σύμβολα της πίστεως πρέπει να είναι απόλυτα σεβαστά όπως ορίζεται και στην Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Έχουμε δικαίωμα να ασκήσουμε κριτική σε τέτοιες δημοσιεύσεις, όπως ανάλογη ευαισθησία ή ανταπόκριση θα υπήρχε ή θα έπρεπε να υπάρχει για κάθε θρησκεία ή κάθε ταυτότητα.

Θεωρούμε ότι πρέπει να είμαστε απόλυτα προσεκτικοί και συνειδητοποιημένοι σε ό,τι αφορά στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια πόσο μάλλον όταν διαμορφώνονται συνειδήσεις νέων ανθρώπων».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy