Αναρτήθηκε την περασμένη Δευτέρα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας (ΥΠΠΕΘ), εγκύκλιος με τα αποτελέσματα και τα στατιστικά στοιχεία, που αφορούν στις αιτήσεις για μεταγραφές που υπέβαλαν Κύπριοι φοιτητές, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18, στα Aνώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ)  της Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως οι ενδιαφερόμενοι Κύπριοι φοιτητές, των οποίων η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έληξε στις 15 Νοεμβρίου 2017, μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της αίτησής τους στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ www.minedu.gov.gr μέσω της ειδικής εφαρμογής μετεγγραφών https://transfer.it.minedu.gov.gr/.

Στην ειδική κατηγορία φοιτητών κυπριακής καταγωγής υποβλήθηκαν  38 αιτήσεις και έγιναν δεκτές 36, δηλ. ποσοστό 94,74%.

Το θέμα των μετεγγραφών των Κύπριων φοιτητών στα ΑΕΙ της Ελλάδας αποτελούσε μια μακροχρόνια εκκρεμότητα για το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, το οποίο επανειλημμένα είχε στοχεύσει στην επίλυσή του.

«Η επίτευξη του στόχου αυτού αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη, η οποία έγινε δυνατή, μετά από επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού και της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής προς τις αρμόδιες Ελληνικές αρχές», καταλήγει η ανακοίνωση.