«Αναστασιάδη παραιτήσου», φώναξαν εκατοντάδες διαδηλωτές (φώτο)

«Αναστασιάδη παραιτήσου», ήταν μήνυμα εκατοντάδων διαδηλωτών που μαζεύτηκαν χθες έξω από το Προεδρικό εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή τους για την μπόχα της διαφθοράς και της διαπλοκής αλλά και το διασυρμό της Κύπρου διεθνώς.

Ekdilwsiproedriko 17 ScaledEkdilwsiproedriko 15 Scaled Ekdilwsiproedriko 14 Scaled Ekdilwsiproedriko 13 Scaled Ekdilwsiproedriko 12 ScaledEkdilwsiproedriko 7 Ekdilwsiproedriko 6 Ekdilwsiproedriko 5 ScaledEkdilwsiproedriko 2 Scaled

Μετά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις από θεσμούς όπως Κομισιόν, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Επιτροπή Αξιολόγησης Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ), Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, Παγκόσμια Τράπεζα και ΟΟΣΑ, μετά από δεκάδες πρωτοσέλιδα και λίστες σε διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως Financial Times, Bloomberg, Guardian, Le Monde, Die Welt, MediaCorp, Al Jazeera και εκατοντάδες προειδοποιήσεις από μη κυβερνητικές οργανώσεις για τη διαφθορά, όπως Διεθνής Διαφάνεια, Ινστιτούτο Basel, Παρατηρητήριο για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά (OCCRP), Global Witness κτλ, το θέμα «των κινδύνων από την πολιτογράφηση και έκδοση ευρωπαϊκού διαβατηρίου σε εγκληματίες» θα συζητηθεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ekdilwsiproedriko 16 Scaled

Ekdilwsiproedriko 1 Scaled

Η Κύπρος απειλείται με τη διαδικασία επί παραβάσει για το επενδυτικό πρόγραμμα και τις συνέπειές του, οι οποίες έφεραν την κατάργησή του από 1η Νοεμβρίου. Η Κομισιόν προειδοποίησε με νομικά μέτρα στις 12 Οκτωβρίου.

Ekdilwsiproedriko 3 ScaledEkdilwsiproedriko 8

Ωστόσο μέχρι και τις τελευταίες αποκαλύψεις του Αλ Τζαζίρα η κυβέρνηση αντί αυτοκριτικής επέλεγε να παραπονιέται για «στοχοποίηση» ή ότι οι επικριτές της εξυπηρετούν τουρκικά συμφέροντα! Μερικές μέρες μετά κι αφού έγινε γνωστό ότι ανοίγει η συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, αποφάσισε άρον- άρον τη διακοπή του προγράμματος από 1η Νοεμβρίου.

Ekdilwsiproedriko 4 Scaled

Νίκη Κουλέρμου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.