Αναστασιάδης-Αβέρωφ «μέρωσαν» και οι ελέφαντες έγιναν μικρά «συννεφάκια»

Δεν εντοπίζει ούτε διαφθορά ούτε κάτι το μεμπτό στη δεκάχρονη διακυβέρνηση του - Αντιθέτως είδαμε «προκοπή» και ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και πρέπει ο Αβέρωφ...να συνεχίσει την προκοπή - Ο Νίκος Αναστασιάδης μπήκε στον προεκλογικό αγώνα

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απευθύνει χαιρετισμό στην 21η τελετή απονομής του Βραβείου της Χρονιάς «Μανώλης Χριστοφίδης».

Περιχαρής και χαμογελαστός παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης ο Αβέρωφ Νεοφύτου δίπλα από τον Πρόεδτο της Δημοκρατίας, την διακυβέρνηση του οποίου θέλει να συνεχίσει, με τον δεύτερο να μπαίνει «ζεστός» στον προεκλογικό αγώνα του κ. Νεοφύτου μετά τα μαύρα σύνεφα που πλάκωσαν πάνω από την Πινδάρου και το Προεδρικό αφότου ο δελφίνος της προεδρικής καρέκλας έκαμε λόγο στο Σίγμα σε δραματικό ύφος για «ελέφαντα στο δωμάτιο» αναφερόμενος στο ρόλο του Νίκου Αναστασιάδη στο προεκλογικό παρασκήνιο.

Μετά τη χθεσινή δίωρη συνάντηση που είχαν στο προεδρικό για να «λύσουν» τις διαφορές του και αφού προηγήθηκε ανακοίνωση από τον ΠτΔ που προανήγγειλε επιστολή σε αυστηρό ύφος προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου, η επιστολή τελικά…δεν έφτασε ποτέ και οι ελέφαντες έγινα «προβληματάκια» και «συννεφάκια» με τον ΠτΔ να μπαίνει επιθετικά χθες το βράδυ από τη Λευκωσία στον προεκλογικό αγώνα του επίδοξου συνεχιστή του.

DOC.20221102.4081548.proedros3
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απευθύνει χαιρετισμό στην 21η τελετή απονομής του Βραβείου της Χρονιάς «Μανώλης Χριστοφίδης», στο Occhio, Λευκωσία, Κύπρος.

Ο Νίκος Αναστασιάδης στην ομιλία του στη 21η τελετή απονομής του Βραβείου της Χρονιάς “Μανώλης Χριστοφίδης”, εκμεταλλευόμενος το βήμα, κάλεσε επίσης τον κόσμο του ΔΗΣΥ, να συστρατευτεί για την εκλογή στο Προεδρικό αξίωμα του υποψηφίου του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου δίνοντας το στίγμα για τη συμμετοχή του στην προεκλογική.

Αναφερόμενος στο θέμα των προεδρικών εκλογών ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είπε ότι κάποιοι, «μόλις δουν κάποια συννεφάκια νομίζουν ότι θα υπάρξουν καταστροφές».

«Συνεπώς, θέλω να διαβεβαιώσω όσους επίχαιραν ένα μικρό χρονικό διάστημα πως τάχα υπάρχει ρήξη μεταξύ Προέδρου της Δημοκρατίας και του συναγωνιστή του Προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψήφιου για τη Δημοκρατία, πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερη λύπη απόψε ή σήμερα», είπε. Είπε ότι έτσι εδραιώθηκε ο ΔΗΣΥ, «μέσα από και διαφωνίες που έδωσαν ακριβώς την ευκαιρία μέσα από τις δημοκρατικές αρχές να κτίσουμε αυτό που αποτέλεσε την πιο χρήσιμη και την πιο ισχυρή και αξιόπιστη παράταξη που έδωσε σταθερότητα στον τόπο, που έχει δημιουργήσει συνθήκες που η Κυπριακή Δημοκρατία, έστω και υπό κατοχή, να αποτελεί σήμερα παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή, να θεωρείται στρατηγικός εταίρος και ο Πρόεδρος της να τιμάται από χώρες της περιοχής με τις ανώτατες τιμητικές διακρίσεις, όπως η Αίγυπτος, η Παλαιστίνη, η Ιορδανία». Είπε ακόμη ότι στις 9 Νοεμβρίου θα τιμηθεί ο Πρόεδρος «που «εξέθεσε» την Κύπρο» και από το Ισραήλ για τις ενέργειες του ώστε να επιτευχθεί μια στρατηγική συνεργασία με μια εξίσου σημαντική δύναμη της περιοχής.

DOC.20221102.4081547.proedros2
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απευθύνει χαιρετισμό στην 21η τελετή απονομής του Βραβείου της Χρονιάς «Μανώλης Χριστοφίδης», στο Occhio, Λευκωσία, Κύπρος.

Τόνισε ακόμη την ανάγκη για ενότητα στο ΔΗΣΥ, για να μπει «και πάλι προστάτης αυτής της πατρίδας και για να το καταφέρουμε απαιτείται ένας ηγέτης που να έχει τα κότσια να παίρνει αποφάσεις, να τολμά, να μπορεί να μην υπολογίζει το κόστος, αλλά να υπολογίζει το όφελος και αυτός που το απέδειξε κατά τη δεκαετή διάρκεια της διακυβέρνησης μου δεν είναι άλλος από τον Αβέρωφ Νεοφύτου». «Αυτόν έχουμε υποχρέωση όλοι συστρατευόμενοι να αναδείξουμε», πρόσθεσε.

Διερωτήθηκε αν το «δίλημμα» της επομένης των εκλογών είναι σταθερότητα, προκοπή και ανάπτυξη όπως καταγράφηκε την τελευταία δεκαετία, «ή επάνοδος και επιστροφή στα όσα βιώναμε προηγουμένως».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι αυτό που πράττουν είναι για να διασώσουν και να δώσουν εχέγγυα ότι η συνέχιση της παρούσας διακυβέρνησης «δεν θα είναι παρά συνέχιση της προκοπής», της σταθερότητας και ενός καλύτερου αύριο για όλους.

Δεν υπάρχει διαφθορά στην Κυβέρνηση του και επιτίθεται στο ΑΚΕΛ

Για αναφορές από τρίτους σε «κυβέρνηση της διαφθοράς», ο Πρόεδρος είπε ότι «λησμονούν ότι είναι επί της παρούσας διακυβέρνησης που για πρώτη φορά και αυτό σημειώνεται από διεθνείς και ευρωπαϊκούς θεσμούς, επώνυμοι οδηγήθηκαν στις φυλακές, ότι το θεσμικό πλαίσιο του κράτους δικαίου έχει αλλάξει». Είπε ακόμη ότι στοχοποιούν την Κυβέρνηση για ένα πρόγραμμα «που όντως, πρέπει να παραδεχθούμε ότι γίνονται και λάθη και ήταν λάθος ο τρόπος που υιοθετήθηκε το πρόγραμμα σε εποχές που η Κύπρος είχε ανάγκη επενδύσεων, και μιλώ για το επενδυτικό πρόγραμμα και τα λεγόμενα χρυσά διαβατήρια. Ξεχνούν, όμως, όπως είπε, ότι εκείνοι που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια δεν είναι μέλη της Κυβέρνησης «όχι γιατί έτυχαν εύνοιας αλλά απλά διότι δεν υπάρχουν στοιχεία», αλλά ότι ένας που σύρεται στα δικαστήρια, μεταξύ άλλων, «και δεν θέλω να πω ότι είναι ένοχος ο άνθρωπος, οφείλω να σέβομαι το Σύνταγμα, ήταν βουλευτής αλλά και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να αναδείξει το τάχα σκάνδαλο».

DOC.20221102.4081546.proedros1
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απευθύνει χαιρετισμό στην 21η τελετή απονομής του Βραβείου της Χρονιάς «Μανώλης Χριστοφίδης», στο Occhio, Λευκωσία, Κύπρος.

«Οικονομική προκοπή» την ώρα που ο πληθωρισμός θερίζει

Ο Πρόεδρος είπε ότι στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, «που θα είναι το κληροδότημα της παρούσας στην επόμενη περίοδο», υπάρχει πρόνοια για διάθεση 282 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 23% των συνολικών επενδύσεων για δράσεις που αφορούν ή συμβάλλουν στην ψηφιακή μετάβαση, ξεπερνώντας την ελάχιστη απαίτηση της Ευρώπης για 20% κατανομή πόρων σε δράσεις με ψηφιακή υφή.

Είπε ότι αυτά ανέφερε τα οποία, όπως είπε, η Ευρώπη αναγνωρίζει, «όπως αναγνωρίζει και την οικονομική προκοπή της χώρας, που βρέθηκε να αντιμετωπίζει τρεις κρίσεις» που, πραγματικά χωρίς την αποφασιστικότητα, το όραμα, τη στήριξη του ΔΗΣΥ «ενδεχόμενα να ήταν από το 2013 μια χρεοκοπημένη χώρα, όπως μας την παρέδωσαν αυτοί που σήμερα ασκούν κριτική», με τον πρόεδρο μάλλον να αγνοεί επλικεκτικά ότι ο πληθωρισμός και η ακρίβεια θερίζουν το λαό και ότι τα χρυσά πλεονάσματα που παρουσιάζει η Κυβέρνηση είναι στην ουσία αποτέλεσμα των φορολογιών.

Τα ιδία εύσημα, ισχυρίστηκε , παίρνει η Κύπρος «και για την προκοπή μας στην οικονομία». Ενώ όλες οι χώρες της Ευρώπης και ανά το παγκόσμιο, είπε, πραγματοποιούν ρυθμούς ανάπτυξης που δεν φτάνουν το 3%, «η μικρή Κύπρος μας, επί διακυβέρνησης ΔΗΣΥ – Νίκου Αναστασιάδη πραγματοποιεί φέτος 5.8% ρυθμούς ανάπτυξης».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy