Με τον ηγέτη των Τ/κ επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ο οποίος εξέφρασε στον Μουσταφά Ακκιντζί τα ειλικρινή συλλυπητήρια του για τους νεκρούς από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στα Κατεχόμενα και την αλληλεγγύη του ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε την προσφορά για όποια βοήθεια χρειαστούν. Σύμφωνα με tweet του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο Μουσταφά Ακκιντζί, ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον και την πρόθεση βοήθειας τον ΠτΔ, σημειώνοντας ότι η κατάσταση αντιμετωπίζεται.

 

Διαβάστε επίσης: Τρία τα θύματα στα κατεχόμενα από τις πλημμύρες – Αγνοείται τέταρτο άτομο

Προηγουμένως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος προσερχόταν στα εγκαίνια του Σπιτιού του Μάρωνα, στη Λευκωσία, ρωτήθηκε αν είχε επικοινωνία με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί για να εκφράσει ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για παροχή βοήθειας απάντησε ότι «θα επικοινωνήσω».

Διευκρίνισε ότι έχω ήδη διαμηνύσει ότι «είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε την όποια βοήθεια, αλλά δεν κατέστη δυνατό να μιλήσω ακόμα με τον κ. Ακιντζί».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου από το Λίβανο για την σημασία της αποψινής εκδήλωσης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι Μαρωνίτες κατοικούν στην Κύπρο από τον 7ο αιώνα. Έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη του πολιτισμού, της οικονομίας μας, σημείωσε. Είναι ένα μαζί μας, είναι αδελφοί μας, είπε.