ΠτΔ για φράχτη: Δεν γνωρίζω πόσοι είναι οι κάτοικοι που αντιδρούν

Τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος για το συρματόπλεγμα - Η κυβέρνηση σέβεται λέει τους πρόσφυγες και με το συρματόπλεγμα θέλουν να εμποδίσουν τη στρατηγική της Κυβέρνησης

«Από τις καθημερινές ροές μόνο 5-6 περιπτώσεις είναι μητέρες ή παιδιά»

Η τοποθέτηση του συρματοπλέγματος στον Αστρομερίτη δεν έχει στόχο να καθορίσει σύνορα αλλά είναι ένας φράκτης παρεμπόδισης επέκτασης μιας στρατηγικής της Τουρκίας για τις μεταναστευτικές ροές ανέφερε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Είπε ότι ήταν ενήμερος για την τοποθέτηση του συγκεκριμένου συρματοπλέγματος. Όπως είπε σε άλλες περιπτώσεις η στρατηγική της Τουρκίας εκδηλώθηκε δια αερομεταφοράς όπως στη Λιβύη και το Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ στην Κύπρο σημείωσε, μεθοδεύεται από την μια μέσα από τις μεταναστευτικές ροές που προσπαθούν να αλλοιώσουν το δημογραφικό χαρακτήρα του νησιού και από την άλλη για να προκαλέσουν οικονομικά προβλήματα.

Ο Πρόεδρος είπε ότι από τις καθημερινές ροές μόνο 5-6 περιπτώσεις είναι είτε μητέρες είτε παιδιά ενώ σημείωσε ότι οι υπόλοιποι είναι στρατευσίμου ηλικίας Σύριοι στην καταγωγή οι πλείστοι. Πρόσθεσε ότι αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη από όσους νομίζουν ότι τάχα ο φράκτης αποτελεί σύνορο.

Όπως είπε είναι μία περιοχή κατάπαυσης του πυρός λέγοντας ότι δεν γνωρίζει πόσοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν.

Επίσης ανέφερε ότι οι αιτητές πολιτικού ασύλου στην Κύπρο είναι γύρω στο 4% του πληθυσμού της Κύπρου ενώ σε άλλες χώρες το ποσοστό είναι γύρω στο 1%. Ο πρόεδρος είπε ότι σέβονται τους πρόσφυγες και το κράτος παρέχει τη μεγίστη βοήθεια αλλά σημείωσε ότι θέλουν να εμποδίσουν την συγκεκριμένη στρατηγική της Τουρκίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy