Αναστασιάδης για «Ως Δαμέ»: Ουδέν σχόλιο για όσους όσους περιφρονούν την Κυπριακή Δημοκρατία

Ουδέν σχόλιο για όσους περιφρονούν την Κυπριακή Δημοκρατία…σχολίασε ο Πρόεδρος σήμερα κατά την επίσκεψη του σε εργοστάσιο παραγωγής χαλουμιών με αφορμή την κατοχύρωση του χαλουμιού ως ΠΟΠ.

Ο πρόεδρος δεν απάντησε…απαντώντας ,ωστόσο, σε ερώτηση για το λεκτικό που επέλεξαν οι συντονιστές του κινήματος «Ως δαμε» οι οποίοι έκαναν λόγο για «Κυβέρνηση στο Νότο».

Ισχυρίστηκε πως οι «Ως δαμε» περιφρονούν τη Δημοκρατίας, χωρίς να επεκταθεί.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα βρίσκεται στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες μετά και τη νέα κινητοποίηση των «Ως Δαμέ» το Σαββατοκύριακο και τη χρήση του συγκεκριμένου λεκτικού.

Αργότερα, ο ΔΗΣΥ επιχείρησε να χρησιμοποιήσει το λεκτικό προκειμένου να εκμεταλλευτεί την άστοχη τοποθέτηση των συντονιστών του «Ως Δαμέ» προσπαθώντας να εμπλέξει το ΑΚΕΛ.

Ιστορική η κατοχύρωση χαλουμιού 

Η χθεσινή μέρα ήταν ιστορική για την Κύπρο, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναφερόμενος στην απόφαση της ΕΕ για το χαλλούμι.

x13 1 1 scaled

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την επίσκεψη του στο εργοστάσιο παραγωγής χαλλουμιού Pantziarou Dairies, στην Αθηένου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θεωρώ πως η χθεσινή μέρα ήταν μια ιστορική, πραγματικά, για την Κύπρο, ιδιαίτερα για την οικονομία, για την κτηνοτροφία, για την τυροκομία, γενικότερα για τις προσπάθειες που για χρόνια κατέβαλλε η Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε να κατοχυρώσει έναν από τους σημαντικότερους συνεισφορείς στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν.

x14 1 1 scaled

Οι εξαγωγές του χαλλουμιού ανέρχονται στα 250 εκατ. και αυτό που ευελπιστούμε είναι με την κατοχύρωση να πολλαπλασιαστούν. Αυτά προς όφελος ενός πρωτογενούς τομέα που θα ωφελήσει όχι μόνο τους Ελληνοκύπριους, αλλά και τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας. Και είναι ένα ισχυρό μήνυμα το πόσο, εάν και εφόσον λειτουργούμε ως κράτος, μπορούμε να έχουμε πλεονεκτήματα – και όταν λέω ως κράτος, στέλνω μήνυμα προς τους Τουρκοκύπριους για το πόσα οφέλη μπορούμε να έχουμε από ανάλογες προστασίες που προσφέρει η ΕΕ».

x12 2 scaled

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ένα μήνα πριν από την άτυπη πενταμερή διάσκεψη στη Γενεύη, η Τουρκία επιμένει να μη θέλει παρούσα την ΕΕ στη διάσκεψη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «αυτό θα το δούμε εν συνεχεία μετά την επίσκεψη της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ κ. Ζοζέπ Μπορέλ».

x10 2 1 scaled

Κληθείς να πει αν έχουν αρθεί τα εμπόδια μετά την αλλαγή στη στάση των τυροκόμων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θέλω να χαιρετίσω με ιδιαίτερη ικανοποίηση, την ιδιαίτερα παραγωγική και δημιουργική συνάντηση που είχε χθες ο Υπουργός Γεωργίας με τους εκπροσώπους των τυροκόμων και των κτηνοτρόφων – εννοώ τους αγελαδοτρόφους. Είμαι βέβαιος ότι όλοι κατανοούν ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ξεπεράσουμε τις όποιες ανησυχίες μέσα από συγκεκριμένες και συγκροτημένες πολιτικές».

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.