Αναστασιάδης: Πρόσφερα στήριξη για ενέργειες που προστατεύουν τους πολίτες από τις αυξήσεις

Στον ρόλο που μπορούν να παίξουν περιφερειακές συνεργασίες της Κύπρου με κράτη όπως η Αίγυπτος, το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία, προς την κατεύθυνση της διαφοροποίησης των ενεργειακών διαδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρεται σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κατά τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Στην ανάρτησή του ο κ. Αναστασιάδης κάνει λόγο για μια «εξαιρετικά σημαντική συζήτηση για την ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης στον απόηχο του πολέμου στην Ουκρανία και για την ανάγκη της διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών της ΕΕ».

«Πρόσφερα τη στήριξή μου σε πρωτοβουλίες που παρουσίασαν οι ηγέτες της ΕΕ, ζητώντας συλλογικές δράσεις που θα διασφαλίσουν την παροχή ενέργειας και θα προστατεύσουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας από αυξήσεις στις τιμές ενέργειες», προσθέτει, ενώ ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «για τις προσπάθειές του προς αυτή την κατεύθυνση».

«Η Κύπρος πάντα προέκρινε την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ, μέσω της διαφοροποίησης των πηγών μας και των διαδρόμων εφοδιασμού. Πρέπει να επισπεύσουμε τις εργασίες για τα διάφορα έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης τα οποία, μεταξύ άλλων, θα διευκολύνει την ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς ηλεκτρισμού της ΕΕ», αναφέρει.

«Σε περιφερειακό επίπεδο, η Κύπρος συνεργάζεται με χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ, καθώς και χώρες του Κόλπου, όπως τη Σαουδική Αραβία, ούτως ώστε να συνεισφέρει σημαντικά στην διαφοροποίηση των ενεργειακών διαδρόμων και πηγών της Ένωσης αλλά και στην πράσινη μετάβαση» σημειώνει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy