Αναστασιάδης για Ρωσία: Κρατάμε τη φιλική σχέση αλλά δεν υπάρχουν επιλογές όταν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο

Τη στάση που τήρησε η Κύπρος υπέρ των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας αιτιολόγησε σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπό το φως της κριτικής που άσκησε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών κατά της Κύπρου της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Η φιλική χώρα Ρωσία μας υποχρέωσε να ακολουθήσουμε τις συλλογικές αποφάσεις της ΕΕ και δεν μπορεί να ανέμενε ότι η Κύπρος θα μπορούσε να αποτελέσει το στίγμα της Ευρώπης και τον διαφωνούντα με τα όσα καθολικά αποφασίζονται, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κρατά όπως είπε, τη φιλική σχέση που είχε η Κύπρος με τη Μόσχα και την ευγνωμοσύνη για τη διαχρονική στάση που τηρούσε και τηρεί στο Κυπριακό η Ρωσία, όπως και την κατανόηση της Ρωσίας, πως δεν υπάρχουν επιλογές όταν παραβιάζεται διεθνές δίκαιο.

Σημειώνεται ότι μιλώντας στο κυπριακό πρακτορείο Ειδήσεων ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι λαβρώφ μίλησε για «μεταμορφώσεις» των ηγεσιών της Κύπρου, της Ελλάδας και της Ιταλίας, τις οποίες η Ρωσία έχει «καταγράψει», παρά τις παραδοσιακές όπως είπε, σχέσεις «κοντινής φιλίας» που είχε μαζί τους.

Ανέφερε ότι οι αποφάσεις που έλαβαν τα κράτη μέλη της ΕΕ κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων Ελλάδας και Κύπρου, αποδεικνύουν πως είτε εξαναγκάστηκαν, είτε οι ίδιες με προθυμία, συμφώνησαν, να υποταχθούν στην αμερικανική επιβολή


Υπεύθυνη στάση για ΑΤΑ

Έκκληση προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να αναστείλουν την εξαγγελθείσα παν-απεργία απηύθυνε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι ανέφερε ότι αυτό που απαιτείται σε αυτή τη μεταβατική περίοδο λόγω των προεδρικών εκλογών, είναι η τήρηση υπεύθυνης στάσης από όλους.

Διερωτήθηκε σε τι θα εξυπηρετήσει μια απεργιακή κινητοποίηση, σε αυτή την περίοδο που υπάρχει μεταβατική κυβέρνηση ποιόν θα πιέσουν και τί εκτός από την οικονομία θα ζημιώσει.
Την ίδια ώρα σχολίασε και την χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα, σημειώνοντας ότι δεν θα παραγνωριστούν τα δικαιώματα των κατοίκων.

Σημείωσε ωστόσο ότι προέχει η προστασία του περιβάλλοντος στη βάση των Εκθέσεων της Περιβαλλοντικής Αρχής.
Εκεί κι όπου είναι υποχρεωτική η εφαρμογή των συστάσεων της θα εφαρμοστούν ανέφερε κι εκεί που υπάρχουν προαιρετικές συστάσεις θα υπάρξουν οι κατάλληλες προσαρμογές.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.