Αναστασιάδης-Τατάρ συμφώνησαν σε Σχέδιο Δράσης για συμμετοχή των γυναικών στη διαδικασία διευθέτησης στην Κύπρο

ΠτΔ – Δεξίωση Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Λήδρα Πάλας, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στη δεξίωση που παραθέτει ο νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο κ. Colin Stewart. // PoR – Reception hosted by the Special Representative of the UN Secretary General in Cyprus Ledra Palace, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, attends the reception hosted by the new Special Representative of the United Nations Secretary General in Cyprus, Mr Colin Stewart.

Σε απάντηση στο αίτημα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στο ψήφισμά του 2587 (2021), ο ελληνοκύπριος ηγέτης, κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης, κ. Ersin Tatar, συμφώνησαν σε ένα σχέδιο δράσης σχετικά με τρόπους διασφάλισης της πλήρους, ισότιμης και ουσιαστικής συμμετοχής των γυναικών στη διαδικασία διευθέτησης/μια ενδεχόμενη διαδικασία διευθέτησης στην Κύπρο.

Το Σχέδιο Δράσης αναπτύχθηκε από την Τεχνική Επιτροπή για την Ισότητα των Φύλων και περιλαμβάνει πρακτικές συστάσεις που αντιμετωπίζουν τρία βασικά ερωτήματα: πώς να διασφαλιστεί η πλήρης, ισότιμη και ουσιαστική εκπροσώπηση των γυναικών. πώς να συνεργαστεί με την κοινωνία των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των γυναικείων οργανώσεων, προκειμένου να ζητήσουν τις απόψεις τους· και πώς να συμπεριληφθεί η προοπτική του φύλου στη διαδικασία διευθέτησης/μια ενδεχόμενη διαδικασία διευθέτησης στην Κύπρο.

Στις 27 Ιανουαρίου στο ψήφισμά του 2618 (2022), το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών χαιρέτισε το κοινό Σχέδιο Δράσης για τη διασφάλιση της συμμετοχής των γυναικών στις ειρηνευτικές συνομιλίες και ενθάρρυνε τις πλευρές να διασφαλίσουν ότι οι ανάγκες και οι προοπτικές των γυναικών αντιμετωπίζονται σε μια μελλοντική διευθέτηση.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει, πως η Τεχνική Επιτροπή για την Ισότητα των Φύλων ανυπομονεί να παρουσιάσει το Σχέδιο Δράσης και θα προσκαλέσει την κοινωνία των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των γυναικείων οργανώσεων, σε μια διαδικτυακή συνάντηση στο εγγύς μέλλον για να ξεκινήσει μια συζήτηση για το μέλλον

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.