Αναστασιάδης: Δεν θέλω να πιστεύω πως θα υπάρξει τέτοιο ρήγμα στο ΔΗΣΥ που θα χρειαστεί παρέμβαση

ΠτΔ – Maronite Sporting Center Maronite Sporting Center, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης καταθέτει τον θεμέλιο λίθο του πολυδύναμου αθλητικού κέντρου της κοινότητας των Μαρωνιτών «Maronite Sporting Center». // PoR – Maronite Sporting Center Maronite Sporting Center, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, lays the foundation stone of the multipurpose sports center of the Maronite community “Maronite Sporting Center”.

Για το ρόλο του στο ΔΗΣΥ μετά την αποχώρηση του από την Προεδρία ερωτήθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο περιθώριο της τελετής κατάθεσης θεμέλιου λίθου του πολυδύναμου κέντρου «Maronite Sporting Center» στην Πάνω Δευτερά.

Ερωτηθείς αν θα έχει παρέμβαση στον ΔΗΣΥ μετά την αποχώρηση του από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «ήμουν και παραμένω συναγερμικός, ήμουν από τα ιδρυτικά στελέχη, υπήρξα από τα ηγετικά στελέχη, 16 τόσα χρόνια Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, δέκα χρόνια στην Προεδρία με πλήρη στήριξη του ΔΗΣΥ, είναι φυσικό να με ενδιαφέρει η παράταξη που με εξέφραζε για 42 και πλέον χρόνια και που με εκφράζει βεβαίως. Ο ρόλος θα είναι συμβουλευτικός, δεν θα είναι αποφασίζω και διατάσσω και οφείλουν οι άλλοι να ακολουθούν. Τέτοιες νοοτροπίες δεν μπορεί να θεωρούνται ότι συμβάλλουν σε ένα κλίμα δημοκρατικής συναντίληψης και σεβασμού προς τα μέλη και τους φίλους της παράταξης».

Σε ερώτηση αν θα παρέμβει την επομένη των εκλογών για ενοποίηση, ο Πρόεδρος είπε ότι «δεν θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει τέτοιο ρήγμα που να χρειάζονται παρεμβάσεις, αλλά αν χρειαστούν και βεβαίως θα γίνουν».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.