Ανάστατοι οι εργαζόμενοι στις μαζικές συγκοινωνίες

Οδηγός της ΕΜΕΛ γρονθοκοπήθηκε όταν ζήτησε από επιβάτη να φορέσει μάσκα

Έντονη είναι η αγανάκτηση που επικρατεί ανάμεσα στους οδηγούς λεωφορείων της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού μετά το τελευταίο περιστατικό επίθεσης εναντίον συναδέλφου τους από επιβάτη που αρνήθηκε να φορέσει τη μάσκα του.

Όπως καταγγέλλουν, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται στόχος υβριστικών και άλλων απαράδεκτων συμπεριφορών, με αφορμή τα μέτρα που καλούνται να εφαρμόσουν μέσα στα λεωφορεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το συγκεκριμένο περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη, όταν σε στάση λεωφορείου στη λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ επιβιβάστηκε νεαρός χωρίς προστατευτική μάσκα και όταν ο οδηγός του υπέδειξε ότι θα έπρεπε να τη φορέσει ή να κατεβεί από το λεωφορείο, αρχικά ο νεαρός άρχισε να βρίζει, ενώ στη συνέχεια του επιτέθηκε κτυπώντας τον με γροθιές στο πρόσωπο. Ακολούθως ο νεαρός κατέβηκε από το λεωφορείο και άρχισε να πετροβολά, με αποτέλεσμα να θρυμματίσει τον ανεμοθώρακα του λεωφορείου αλλά και να σκορπίσει τον τρόμο στους επιβάτες. Από τον πετροβολισμό προκλήθηκαν ζημιές πέραν των 2.500 ευρώ.

Επιδεικνύοντας ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση ο οδηγός του λεωφορείου ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα και κατάφερε να εντοπίσει τον δράστη. Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για 30χρονο ο οποίος είχε απασχολήσει την Αστυνομία αρκετές φορές στο παρελθόν για άλλες υποθέσεις. Ο 30χρονος ανακρινόμενος προέβαλε κάποιους ισχυρισμούς, οι οποίοι όμως αντικρούονται από τις μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν εναντίον του, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, σημειώνοντας ότι η υπόθεση έχει ήδη καταχωρισθεί στο δικαστήριο και ζητήθηκε η άμεση εκδίκασή της.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο περιστατικό, ο διευθυντής της ΕΜΕΛ, Γιώργος Κυριάκου, εκφράζοντας τη συμπαράσταση της εταιρείας προς τον οδηγό που δέχτηκε την επίθεση, αλλά ικανοποίηση που επέδειξε αυτοσυγκράτηση στην πίεση που του ασκήθηκε και δεν αντέδρασε με παράτυπες ενέργειες, δεν έκρυψε την ανησυχία του για το ότι «μπαίνουμε και σε πιο ακραίες αντιδράσεις από επιβάτες», επισημαίνοντας ότι μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί μόνο λεκτικές διαμαρτυρίες.

Ο κ. Κυριάκου υπέδειξε ότι ίσως είναι καιρός να προβληματιστούν όλοι όσοι ασχολούνται με τις συγκοινωνίες και κυρίως το κράτος για το «πώς πλαισιώνουμε και δεν αφήνουμε εκτεθειμένους τους οδηγούς λεωφορείων όταν τους ζητούμε να εφαρμόσουν νόμους και κανονισμούς», σημειώνοντας ότι έχουν γίνει κατά καιρούς συγκεκριμένες εισηγήσεις με βάση και το τι εφαρμόζεται στο εξωτερικό.

Χρήστος Χαραλάμπους

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.