Αναστέλλεται η απεργία της ΕΤΥΚ στην Ελληνική – Η Τράπεζα αποσύρει τις απολύσεις

Αναστολή της 24ωρης απεργίας, που είχε εξαγγείλει για την ερχόμενη Τρίτη, αποφάσισε η ΕΤΥΚ, ενώ την ίδια ώρα η Ελληνική Τράπεζα απέσυρε την πρόθεσή της για πλεονασμούς. Μετά από αυτή την εξέλιξη οι δύο πλευρές πρόκειται να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΤΥΚ, «η Γενική Γραμματεία της ΕΤΥΚ σε σημερινή συνεδρία της αξιολόγησε την πρόταση/εισήγηση του Πρόεδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην Ελληνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με την ουσία της πρότασης του Αβέρωφ Νεοφύτου καλούνται οι δύο πλευρές,  ΕΤΥΚ και Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας, να αποσύρουν τις εκατέρωθεν απειλές και καλόπιστα να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου, με βάση τους υφιστάμενους θεσμούς και διαδικασίες.

Με βάσει την πρόταση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, η ΕΤΥΚ πρέπει να αναστείλει τα απεργιακά μέτρα που έχουν προγραμματισθεί για την ερχόμενη Τρίτη, 31/5/2022 (24ωρη προειδοποιητική απεργία στην Ελληνική Τράπεζα) και ταυτόχρονα η Ελληνική Τράπεζα να αποσύρει την απόφασή της για απολύσεις (πλεονασμούς) προσωπικού.

Αφού η ηγεσία της ΕΤΥΚ έλαβε υπ’ όψιν της ΟΛΕΣ τις παραμέτρους και τα δεδομένα της στιγμής και ιδιαίτερα ότι με βάσει τα πιο πάνω απομακρύνεται η απειλή απολύσεων (πλεονασμών), για τους υπαλλήλους της Ελληνικής Τράπεζας και σεβόμενη τους θεσμούς, τις διαδικασίες, αλλά και τις υφιστάμενες Συλλογικές Συμβάσεις και νόμους αποφάσισε:

  1. Αναστολή των μέτρων (24ωρη προειδοποιητική απεργία) που είχε αποφασισθεί για την 31/5/2022.
  2. Η πιο πάνω αναστολή ισχύει νοουμένου ότι και η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας αποδεχτεί και εφαρμόσει την πρόταση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όλα τα πιο πάνω αποφασίσθηκαν με βάσει την πρόταση/παράκληση του κ.Αβέρωφ Νεοφύτου για να δοθεί η ευκαιρία να αναζητηθεί διέξοδος στο πρόβλημα μακριά από απειλές και εκβιασμούς.

Παράλληλα η ηγεσία της ΕΤΥΚ νοιώθει την υποχρέωση και μακριά από κομματικούς χρωματισμούς να συγχαρεί τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για την πρωτοβουλία και να τον ευχαριστήσει για την ουσιαστική εμπλοκή του.

Ταυτόχρονα, η ηγεσία της ΕΤΥΚ θέλει να συγχαρεί το σύνολο των Τραπεζικών Υπαλλήλων, που ως μια οικογένεια με συνΑΔΕΛΦΙΚΗ αγάπη και αλληλεγγύη έδωσαν δυναμικά και άμεσα το παρόν τους, διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση την αποφασιστικότητά τους να προασπίσουν την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους.

Η ηγεσία της ΕΤΥΚ θέλει γι’ άλλη μια φορά να διαμηνύσει προς ΟΛΟΥΣ ότι ΣΥΝΕΤΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΑ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση των συναδέλφων που θα κατοχυρώνουν το μέλλον των ίδιων των συναδέλφων αλλά και των οικογενειών τους».

Χαιρετίζει την απόφαση ΕΤΥΚ και Ελληνικής Τράπεζας για αναστολή μέτρων ο Καρούσος

Ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, που εκτελεί καθήκοντα Υπουργού Εργασίας, χαιρετίζει την απόφαση της ΕΤΥΚ και της Ελληνικής Τράπεζας για αναστολή των μέτρων.

«Οι δύο πλευρές θα κληθούν για συνάντηση αύριο μαζί μου, ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος για επίλυση των θεμάτων μέσω των θεσμοθετημένων διαδικασιών» γράφει ο κ. Καρούσος σε ανάρτησή του στο twitter.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.