Αναστέλλεται το SafePass για άτομα θετικά στον κορωνοϊό – Τι αλλάζει από σήμερα

«Με στόχο τη διασφάλιση της προστασίας της δημόσιας υγείας και την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού, το Υφυπουργείο ενημερώνει τους πολίτες πως θα ανακαλείται προσωρινά η εγκυρότητα των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID (EUDCC) που αφορούν σε εμβολιασμό και νόσηση -για σκοπούς safe pass- σε άτομα που έχουν διαγνωστεί θετικά στη νόσο Covid-19, για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο παραμένουν υπό υποχρεωτικό περιορισμό ή αυτοπεριορισμό», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υφυπουργείου Έρευνας και Καινοτομίας.

Αναλυτικά:

Σημειώνεται πως τα άτομα αυτά δεν θα μπορούν να εκδώσουν νέα πιστοποιητικά EUDCC πριν από την αποδέσμευσή τους.

Όσον αφορά τους ελέγχους safepass μέσω της εφαρμογής CovScan Cyprus, στην πιο πάνω περίπτωση, το αποτέλεσμα ελέγχου θα είναι Κόκκινο: Μη Έγκυρο.

Προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της εφαρμογής CovScan Cyprus και τη διασφάλιση αξιόπιστων ενδείξεων/ αποτελεσμάτων ελέγχου είναι οι ενημερωμένοι Εθνικοί Κανόνες ελέγχου και τα ενημερωμένα Κλειδιά (Trusted Public Keys). Υπενθυμίζεται πως η ενημέρωση των εθνικών κανόνων θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Η τελευταία ημερομηνία και ώρα ενημέρωσης αναγράφεται στο τέλος των Ρυθμίσεων – Settings της εφαρμογής, κάτω από την Επαναφόρτωση – Reload. Αν δεν αναγράφεται ΚΑΜΙΑ ημερομηνία (ή αν η ημερομηνία δεν είναι σημερινή) ελέγξτε τη συνδεσιμότητα της εφαρμογής με το διαδίκτυο και ξαναδοκιμάστε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy