Αρχείο

Αναστολή των προγραμματιζόμενων κινητοποιήσεων τους μέχρι την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Αγροτικών Οργανώσεων με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων, αποφάσισε σήμερα η τοπική Επιτροπή του Συνδέσμου Επαγγελματιών Ψαράδων Ζυγίου.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρεται ότι «χθες είχε αποφασιστεί όπως οι επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής Ζυγίου, κατέλθουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας λόγω των σοβαρών προβλημάτων που προκύπτουν από την κατασκευή και λειτουργία της θαλάσσιας αποβάθρας φορτοεκφόρτωσης καυσίμων στην περιοχή Βασιλικού από την Εταιρεία VTT Vasiliko Ltd».

Το έργο, προστίθεται στην ανακοίνωση «πέραν της ευρύτερης ωφελιμότητας του στον τόπο, έχει ήδη προκαλέσει σοβαρές ζημιές στον αλιευτικό κλάδο της περιοχής, ενώ αναμένεται να έχει διαχρονικές επιπτώσεις στην άσκηση του αλιευτικού επαγγέλματος και στο εισόδημα των 40 οικογενειών – επαγγελματιών ψαράδων της περιοχής».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ύστερα από συνάντηση που είχε σήμερα ο τοπικός Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ψαράδων Ζυγίου και οι Αγροτικές Οργανώσεις, με εκπροσώπους της εταιρείας VTT Vasiliko, αποφασίστηκε όπως ανασταλούν οι προγραμματιζόμενες κινητοποιήσεις, μέχρι την Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014. Την ημέρα αυτή οι Αγροτικές Οργανώσεις θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Από το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων, ο τοπικός Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ψαράδων Ζυγίου «θα αποφασίσουν κατά πόσον θα προχωρήσουν ή όχι σε δυναμικές κινητοποιήσεις διαρκείας».

ΚΥΠΕ