Αναστολή Εκποιήσεων: Δεν υπογράφει τη νομοθεσία ο Πρόεδρος

Έλα στο Google News

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν υπέγραψε τη νομοθεσία για την αναστολή των εκποιήσεων μέχρι την 31η Οκτωβρίου και ανέπεμψε το νόμο στη βουλή.

Στην επιστολή του προς τη βουλή ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι περαιτέρω αναστολή των εκποιήσεων θα προκαλέσει δυσμενείς συνέπειες στην οικονομική πολιτική του κράτους και πρόσθετους κινδύνους στο τραπεζικό σύστημα, σε μια ιδιαίτερα αβέβαιη περίοδο.

Η βουλή είχε ψηφίσει στις 8 Ιουλίου νόμο για συνέχιση της αναστολής των εκποιήσεων από την 31η Ιουλίου μέχρι την 31η Οκτωβρίου για κύρια κατοικία αξίας €350 χιλιάδων ευρώ, επαγγελματική στέγη με ετήσιο κύκλο εργασιών €750 χιλιάδων ευρώ και αγροτεμάχια αξίας μέχρι €100 χιλιάδων ευρώ.

Ο πρόεδρος στην επιστολή του υποστηρίζει πως ο νόμος συγκρούεται με το Σύνταγμα και συγκεκριμένα με το άρθρο 26 και την ελευθερία του συμβάλλεσθαι και καταστρατηγεί την αρχή της διάκρισης εξουσιών, καθώς η Νομοθετική Εξουσία επεμβαίνει, κατά τον ίδιο, στις αρμοδιότητες της Εκτελεστικής Εξουσίας.

Υποδεικνύει μάλιστα πως η Βουλή νομοθετεί και η εκτελεστική εξουσία διακυβερνά, μέσα στα όρια που το Συντάγματος και των νόμων. Καταλήγοντας υπογραμμίζει πως νόμος συγκρούεται και με το άρθρο 26 του Συντάγματος και την ελευθερία του συμβάλλεσθαι.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.