Με αφορμή / Ορίζοντας

219066184 4231985810221791 8839110532260130564 N Scaled

Με αφορμή το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2021 που διοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο από τις 09 έως 15 Οκτωβρίου 2021 με Καλλιτεχνική Επιτροπή τους σκηνοθέτες Αλεξία Ρόιτερ και Ιωακείμ Μυλωνά, Κύπριοι δημιουργοί που συμμετέχουν στο φεστιβάλ μιλάνε στον Ορίζοντα για τις ταινίες τους

Ανασυγκρότηση, προβάλλεται 11 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ριάλτο

Ένας νέος απαριθμεί τις σκέψεις, τους φόβους και τις φιλοδοξίες του μέσα από μια σειρά φιλοσοφιών που εκφράζει σε διάλογο με έναν αόρατο θεατή.  Το κείμενο της ταινίας γράφτηκε μερικά χρόνια πριν, σε μια προσπάθεια να μπουν όλες οι σκέψεις μου ως προς τον δρόμο που ένιωθα πως έπρεπε να ακολουθήσω στην ζωή μου και ποιες οι συνέπειες αυτής της απόφασης.

Εξοπλισμένοι με δύο φωτογραφικές μηχανές, ελεύθερο χρόνο για τα γυρίσματα μία με εφτά τα ξημερώματα, θέληση τις πρώτες μέρες και πείσμα τις τελευταίες… νιώθαμε πως είχαμε ό,τι χρειαζόμασταν και με το παραπάνω για να φέρουμε εις πέρας την ιδέα μας.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου είναι το πρώτο φεστιβάλ στο οποίο παίρνω μέρος και επόμενο είναι η συγκίνηση και η αγωνία να βρίσκονται στα ύψη.

Η τύχη και το ένστικτο παίζουν κύριο λόγο στην ζωή μου. Βρίσκομαι στην τελική ευθεία για το πτυχίο της σκηνογραφίας, κάτι το οποίο διάλεξα τυχαία ως μια καλή επιλογή για βάση πριν προχωρήσω στον κύριο στόχο, τη σκηνοθεσία. Ο στόχος παραμένει ίδιος, έχοντας όμως αποκτήσει στην πορεία μία ακόμα μεγάλη αγάπη. Στο μυαλό μου και στην δουλειά μου αυτά τα δύο πλέον συγχέονται.

Τα τελευταία δύο χρόνια, κάθε ένα από τα έργα μου έχει έντονο το στοιχείο του εγκλεισμού, χωρίς να είναι αυτό κάτι στο οποίο στόχευα απαραίτητα. Τα έργα μου των τελευταίων χρόνων μιλάνε τα περισσότερα για την ελευθερία και τον χρόνο. Δείχνουν μια οριακή ελευθερία, κάτι το οποίο μπορούμε κάλλιστα να πούμε πως προέρχεται και από την κατάσταση την οποία είμαστε αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουμε. Κάθε μία “καλλιτεχνική” απόφαση έχει παρθεί μέσα στα όρια του επιτρεπτού, υπακούοντας πρώτα στους κανόνες της πανδημίας και έπειτα στα θέλω του δημιουργού.

Ασημένια Γαλάνη

Ένας νέος απαριθμεί τις σκέψεις, τους φόβους και τις φιλοδοξίες του μέσα από μια σειρά φιλοσοφιών που εκφράζει σε διάλογο με έναν αόρατο θεατή

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.