Αναθεωρημένα σχέδια στήριξης εγκλωβισμένων αγροτών ενέκρινε το Υπουργικό

Αναθεωρημένα σχέδια στήριξης εγκλωβισμένων αγροτών ετήσιου προϋπολογισμού 950 χιλιάδων ευρώ ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρία του την Τρίτη μετά από πρόταση που κατέθεσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, στο πλαίσιο της συνεχούς στήριξης που παρέχει η Κυβέρνηση στον αγροτικό κόσμο και ειδικά στους εγκλωβισμένους αγρότες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, «τα σχέδια στήριξης αφορούν υφιστάμενους, νέους και επανεγκατασταθέντες εγκλωβισμένους γεωργοκτηνοτρόφους, καθώς και εγκλωβισμένους αλιείς και αγροβιοτέχνες που, λόγω ειδικών συνθηκών, αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατά την άσκηση των δραστηριοτήτων τους».

Σημειώνεται ότι «το πρώτο σχέδιο παροχής ετήσιας οικονομικής βοήθειας σε εγκλωβισμένους αγρότες εφαρμόστηκε το 1996, ενώ το 2017 προστέθηκαν, με δεύτερο σχέδιο, νέες κατηγορίες εγκλωβισμένων αγροτών, ανεβάζοντας τον συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό στις 950 χιλιάδες ευρώ».

Επίσης, «διαβλέποντας την ανάγκη περαιτέρω αναθεώρησης των σχεδίων, το Τμήμα Γεωργίας προέβη, σε συνεργασία με το Γραφείο του αρμόδιου Επίτροπου Προεδρίας, σε εκτεταμένη διαβούλευση με τους κοινοτάρχες των κατεχόμενων χωριών μας στα οποία διαβιούν εγκλωβισμένοι, καθώς και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων αυτών ήταν η υιοθέτηση και η περίληψη συγκεκριμένων διαφοροποιήσεων στα νέα σχέδια που εγκρίθηκαν σήμερα Τρίτη από το Υπουργικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να καταστούν ακόμα πιο χρήσιμα και αποτελεσματικά, σε σχέση με τον σκοπό που εξυπηρετούν.

Οι συμφωνημένες διαφοροποιήσεις αφορούν κυρίως αναθεώρηση των ορίων ηλικίας και των ποσών που μπορούν να λαμβάνουν οι ανά κατηγορία δικαιούχοι, καθώς και αλλαγές στη διαδικασία των αιτήσεων και στο καθεστώς της καλλιεργούμενης γης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.