Αναθεωρημένο Σχέδιο Οικονομικής ενίσχυσης πρώην παιδιών υπό τη νομική φροντίδα της ΔΥΚΕ ενέκρινε το Υπουργικό

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα το αναθεωρημένο Σχέδιο Οικονομικής Ενίσχυσης πρώην παιδιών υπό τη Νομική Φροντίδα της Διευθύντριας Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, μετά τα 18 τους χρόνια για σκοπούς αποκατάστασης και ενίσχυσης της κοινωνικής ενσωμάτωσης τους.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Νιόβης Παρισινού, το Σχέδιο ενισχύει οικονομικά πρώην παιδιά υπό φροντίδα της ΔΥΚΕ, κατά της ενηλικίωσή τους, ώστε να διασφαλίζονται ευκαιρίες ομαλής αποκατάστασής τους μέσω σπουδών, επαγγελματικής κατάρτισης/ εκπαίδευσης και αγοράς οικιακού/επαγγελματικού εξοπλισμού.

Επίσης, στο αναθεωρημένο σχέδιο προστέθηκε η κάλυψη ποσού μηνιαίου ενοικίου για όσα παιδιά έχουν εξασφαλίσει θέση σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού ή/και Κύπρο και το οποίο θα καταβάλλεται ανά εξάμηνο. Επιπλέον, σύμφωνα με το αναθεωρημένο Σχέδιο, κατά την υποβολή της αίτησης θα πρέπει να προσκομίζεται βεβαίωση εγγραφής στο Πανεπιστήμιο για το τρέχον έτος, ενοικιαστήριο συμβόλαιο κατοικίας ή απόδειξη πληρωμής ενοικίου στο όνομα του δικαιούχου.

Παράλληλα στην πρόνοια του Σχεδίου έχει προστεθεί οικονομική βοήθεια για αγορά βιβλίων ή/και άλλων ειδών που είναι απαραίτητα για τη φοίτηση σε ιδρύματα ανώτερης/ανώτατης εκπαίδευσης, ανέφερε η κα. Παρισινού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy