Αναβάλλεται το δικοινοτικό πρόγραμμα ‘Imagine’ λόγω της κρίσης στην παιδεία

Έλα στο Google News

Η κατάσταση στον τομέα της δημόσιας παιδείας οδήγησε στην αναβολή της έναρξης του δικοινοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος “Imagine” για την προώθηση του αντιρατσισμού και του πολιτισμού ειρήνης, που στοχεύει να φέρει κοντά Ε/κ και Τ/κ μαθητές και εκπαιδευτικούς, και το οποίο εφαρμόστηκε και κατά την περσινή σχολική χρονιά.

`Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Εκπαίδευση είχε προγραμματίσει όπως η εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος “Imagine” γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή των συνδικαλιστικών εκπαιδευτικών οργανώσεων των δυο κοινοτήτων. Σήμερα, ωστόσο, αποφάσισε όπως αναβάλει την εκδήλωση υπό το φως της συνεχιζόμενης κρίσης στον τομέα της παιδείας και των μέτρων των εκπαιδευτικών στην ε/κ πλευρά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  οι ε/κ συνδικαλιστικές εκπαιδευτικές οργανώσεις είχαν προσεγγιστεί και ενημερωθεί για την πρόθεση να διοργανωθεί αυτή η εκδήλωση, χωρίς ωστόσο να δώσουν κάποια απάντηση.  Στόχος ήταν να παραστούν σε αυτή την εκδήλωση με τις τ/κ συνδικαλιστικές εκπαιδευτικές οργανώσεις προκειμένου να τους ζητήσουμε να ωθήσουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “Imagine”, ανέφερε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή.

Το «Imagine» υλοποιείται από τον ‘Ομιλο Ιστορικού Διαλόγου και ‘Ερευνας και το Σπίτι της Συνεργασίας και υποστηρίζεται από τη δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Εκπαίδευση. Χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας και στηρίζεται από την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Σημειώνεται πως στην εκδήλωση θα προσκαλούνταν να παραστούν η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, και ο Γερμανός Πρέσβης στην Κύπρο.

Kατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Imagine” που απευθύνεται στα σχολεία δημοτικής, γυμνασιακής, λυκειακής και τεχνικής εκπαίδευσης κατάφερε να να φέρει μαζί 2000 μαθητές και 194 δασκάλους από 40 τουρκοκυπριακά και 40 ελληνοκυπριακά σχολεία από όλες τις περιοχές της Κύπρου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.