Αναβλήθηκε η συνεδρία της Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες

Έλα στο Google News

Αναβλήθηκε η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για το πόθεν έσχες που θα συνεδρίαζε σήμερα στις 12 το μεσημέρι, καθώς δεν υπήρχε απαρτία. Η πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου είπε ότι λόγω προσωπικού κωλύματος, βουλευτές της επιτροπής δεν μπορούσαν να παρευρεθούν στη σημερινή συνεδρία. Σημείωσε ωστόσο ότι θα επανασυγκληθεί η επιτροπή το συντομότερο δυνατόν, αν όχι αύριο, τότε την Παρασκευή το πρωί για να μπορέσει με βάση την ισχύουσα νομοθεσία να επιτελέσει το ρόλο της.

Η κ. Δημητρίου είπε ότι στόχος είναι να επικυρώσουν αν έχουν υποβληθεί τα στοιχεία και τα έντυπα για το πόθεν έσχες από όλους τους βουλευτές. Πρόσθεσε ότι είναι η πρώτη φορά που έγκαιρα έχουν παραδοθεί τα έντυπα τους βουλευτές, ενώ σημείωσε ότι η Επιτροπή θα εξετάσει αν συμπληρώθηκαν σωστά τα στοιχεία.

Από εκεί και έπειτα, σημείωσε, θα ετοιμάσουν συγκεκριμένες εισηγήσεις, αφού τη δεδομένη στιγμή εξετάζεται στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής η βελτιοποίηση του πλαισίου. Επίσης παραδέχθηκε ότι το πλαίσιο ως ισχύει και όπως έχει ψηφιστεί από το 2004 είναι ελλιπές και θα πρέπει να αυστηροποιηθεί.

Ακόμα, η πρόεδρος της Βουλής είπε ότι η ανάρτηση των στοιχείων για το πόθεν έσχες των βουλευτών, δεν προβλέπεται με βάση το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνεται διαδικτυακά με συγκεκριμένα πεδία, για να μην παρατηρείται το φαινόμενο κάποιοι να έχουν συμπληρώσει διαφορετικά το δελτίο από ότι οι άλλοι.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.