Αναβλήθηκε για τις 24 Μαρτίου η διαδικασία έκδοσης 49χρονου Κούρδου στη Γερμανία

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ανέβαλε σήμερα για την Παρασκευή 24 Μαρτίου, τη συνέχιση της διαδικασίας έκδοσης 49χρονου Κούρδου, στη Γερμανία, μετά από σχετικό αίτημα της χώρας.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Μιχάλης Παπαθανασίου ανέφερε ότι σήμερα το πρωί ετοιμάστηκε έκθεση του Γραφείου Ευημερίας η οποία είχε ζητηθεί προκειμένου να εξεταστεί αίτημα του εκζητούμενου Κενάν Αγιάς, για δωρεάν νομική αρωγή.

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Βασίλης Μπίσας δεν έφερε ένσταση στο αίτημα του εκζητούμενου και το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα του για δωρεάν νομική αρωγή, με τον 49χρονο να διορίζει τον Ευστάθιο Ευσταθίου ως συνήγορο υπεράσπισης του.

Ο κ. Μπίσας ανέφερε επίσης ενώπιον του Δικαστηρίου ότι τα έγγραφα που στάλθηκαν από την Γερμανία και είχαν ζητηθεί στην προηγούμενη δικάσιμο, έφτασαν στην Κύπρο και μεταφράστηκαν στα τουρκικά. Τα έγγραφα είχε ζητηθεί να μεταφραστούν σε καταληπτή γλώσσα για τον Αγιάς, για σκοπούς απόδειξης του αδικήματος για το οποίο κατηγορείται, που είναι συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ο 49χρονος διόρισε ως συνήγορο υπεράσπισης του τον Ευστάθιο Ευσταθίου ο οποίος ανέφερε πως ζήτησε το φάκελο του εκζητούμενου από την Υπηρεσία Ασύλου προκειμένου να διεξάγει έρευνα.

Ανέφερε ακόμα ότι ο εκζητούμενος επιφυλάσσει κάθε δικαίωμα του για την επόμενη δικάσιμο ώστε να τοποθετηθεί για το εάν συναινεί στο ένταλμα έκδοσης του στη Γερμανία. Ζήτησε επίσης αναβολή της υπόθεσης μέχρις ότου ο 49χρονος μελετήσει τα έγγραφα που έφτασαν από τη Γερμανία.

Σημείωσε ακόμα ότι θα ζητήσει ορισμένες διευκρινίσεις όσον αφορά λεπτομέρειες των εγγράφων μέσω των Υπουργείων Δικαιοσύνης Κύπρου και Γερμανίας.

Τόσο ο κ. Μπίσας όσο και ο κ. Ευσταθίου ανέφεραν στο Δικαστήριο ότι θα έχουν από 4 – 5 μάρτυρες.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου σημείωσε ότι εντός 35 ημερών από την ημέρα σύλληψης του εκζητούμενου, θα πρέπει να εκδοθεί απόφαση και ζήτησε τη βοήθεια και συνεργασία των δικηγόρων για έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ο Βασίλης Μπίσας ζήτησε όπως ο 49χρονος παραμείνει υπό κράτηση και το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα του.

Ο εκζητούμενος ζήτησε αλλαγή του μεταφραστή επειδή όπως ανέφερε δεν αντιλαμβανόταν πλήρως αυτά που μετέφραζε από τα ελληνικά στα τουρκικά.

Το Δικαστήριο όρισε ως επόμενη δικάσιμο την Παρασκευή 24 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι έξω από το Δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 25 Κούρδοι, άνδρες και γυναίκες οι οποίοι, κρατώντας κουρδικές σημαίες και σημαίες με τη φωτογραφία του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, συμπαραστάθηκαν ειρηνικά στον 49χρονο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy