Αναβολή μέχρι 9/11 για τους 21 των Σκουριών

Για τις 9 Νοεμβρίου 2017 αναβλήθηκε η δίκη των 21 κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», πριν από τέσσερα χρόνια, στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου επρόκειτο να εκδικαστεί η υπόθεση την Δευτέρα, έκανε δεκτό αίτημα αναβολής που τέθηκε, λόγω κωλύματος συνηγόρων υπεράσπισης που εκπροσωπούν κάποιους κατηγορούμενους. Χαρακτηριστικό είναι ότι δικηγόρος που υπερασπίζεται εννέα εκ των κατηγορουμένων -σύμφωνα με έγγραφο που προσκομίστηκε στο δικαστήριο- νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Είναι η δεύτερη αναβολή, καθώς είχε προηγηθεί τον περασμένο Απρίλιο άλλη μία, τότε εξαιτίας της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων.


Από νωρίς το πρωί, εκατοντάδες κάτοικοι της Χαλκιδικής-μέλη επιτροπών αγώνων, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και κινημάτων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας με πανό και συνθήματα τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους και διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους τόσο στην ποινικοποίηση των αγώνων των κατοίκων της Χαλκιδικής όσο και στην εξόρυξη χρυσού. Η οδός 26ης Οκτωβρίου, που διέρχεται μπροστά από το δικαστικό μέγαρο, έμεινε για ώρες κλειστή και άνοιξε αργά το μεσημέρι όταν αποχώρησαν οι διαδηλωτές.

Τέσσερις εκ των διωκόμενων είχαν κριθεί αρχικά προφυλακιστέοι για να αφεθούν μήνες αργότερα ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Στις απολογίες τους στον ανακριτή αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση στο εργοτάξιο, η οποία είχε σημειώθηκε το Φεβρουάριο του 2013.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.