Από αναβολή σε αναβολή τα εγκαίνια του νέου παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου

Τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου αναβάλλονται και πάλι, αντί στις 15 Νοεμβρίου, για τα τέλη Ιανουαρίου ή για τον Φεβρουάριο του 2023.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Γενί Ντουζέν που έχει κύριο θέμα στο πρωτοσέλιδό της αναφέρεται σε δηλώσεις του «υπουργού συγκοινωνιών και μεταφορών», Ερχάν Αρικλί ότι περιμένουν να φθάσουν οι συσκευές που λείπουν για το άνοιγμα του νέου «αεροδρομίου» της Τύμπου το οποίο είναι μια «τεράστια επένδυση».

Το ψευδοκράτος, ανέφερε, έχει κατά μέσο όρο έσοδα 25-30 εκ ΤΛ το μήνα από το παράνομο αεροδρόμιο που είναι ένα καλό εισόδημα και μια καλή επένδυση. «Έχουμε κάνει μια πολύ κερδοφόρα επιχείρηση».

Υπενθύμιζε η εφημερίδα ότι το νέο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου ιδιωτικοποιήθηκε το 2012 και παραδόθηκε στην εταιρία Taş Yapı-Terminal Yapı και στον νεότερο εταίρο, την εταιρία Kanerler. Από τότε έχουν αλλάξει 9 «υπουργοί μεταφορών» και 8 «πρωθυπουργοί» και επανειλημμένα έγιναν δηλώσεις ότι «ο νέος τερματικός σταθμός θα ανοίξει στο τέλος του έτους». Ο κ. Αρικλί ανέφερε ότι τα εγκαίνια θα καθυστερήσουν μέχρι τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο μέχρι να εξαλειφθούν οι ελλείψεις στον τεχνικό εξοπλισμό.

Απαντώντας σε ερώτηση της Γενί Ντουζέν, αν είναι υπερβολική η μεγαλύτερη επένδυση, όπως ο ίδιος είπε, στην ιστορία του ψευδοκράτους για πτήσεις μόνο μεταξύ Τουρκίας – κατεχομένων, ο Ερχάν Αρικλί απάντησε: «Ναι, ένα τόσο μεγάλο αεροδρόμιο είναι αρκετά πολυτελές. Το έργο δόθηκε στην εργολήπτρια εταιρεία, το οποίο και εκτελέστηκε. Ίσως μετά από 10 χρόνια να φθάσουμε σε απευθείας πτήσεις».

Σκέφτηκαν, συνέχισε, να κάνουν εγκαίνια τμηματικά στο νέο τερματικό αλλά ο ΕΡσίν Τατάρ και ο Ουνάλ Ουστέελ είπαν ότι πρέπει να γίνουν επίσημα εγκαίνια. Ο κ. Αρικλί εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι το νέο αεροδρόμιο θα μπορεί να εξυπηρετεί μέχρι και 10 εκ επιβάτες το χρόνο.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.