Αναβολή στη δίκη του 74χρονου Βρετανού – Εξετάζουν αλλαγή της κατηγορίας για φόνο εκ προμελέτης

Αναβολή, για τις 12 Οκτωβρίου, πήρε σήμερα Πέμπτη η δίκη του 74χρονου ο οποίος κατηγορείται για το φόνο της συζύγου του που διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην περιοχή της Τρεμιθούσας στην Πάφο.

Το θέμα της αναβολής ήγειρε η υπεράσπιση του 74χρονου που εκπροσωπείται από τις δικηγόρους Ρίτσα Πεκρή και Νικολέτα Χαραλαμπίδου οι οποίες ζήτησαν περαιτέρω χρόνο ώστε να συζητήσουν με τον 74χρονο πελάτη τους την τροποποίηση της κατηγορίας από φόνο εκ προμελέτης σε ανθρωποκτονία αλλά και για άλλες περαιτέρω διευκρινίσεις ως προς την ασθένεια του θύματος.

Στο θέμα της αναβολής δεν έφερε ένσταση ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου που εμφανίστηκε μαζί με την Ειρήνη Ζιπίτη.

Το Δικαστήριο ως εκ τούτου όρισε την υπόθεση για συνέχιση της δικαστικής διαδικασίας την 12η Οκτωβρίου του 2022 στις 09:30 το πρωί.

Σημειώνεται πως ο 74χρονος στις 31 Δεκεμβρίου του 2021 παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου αφού σύμφωνα με την Αστυνομία, φέρεται να ομολόγησε τη διάπραξη του φόνου σε βάρος της 75χρονης συζύγου του επειδή, όπως ανέφερε, ήταν άρρωστη και δεν μπορούσε να τη βλέπει να υποφέρει.

Για την υπόθεση επιδεικνύουν έντονο ενδιαφέρον βρεττανικά ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.