Αναβολή στην υπόθεση απάτης ύψους 600 χιλ. ευρώ σε βάρος πρώην εκπαιδευτικού

Έλα στο Google News

Αναβολή πήρε σήμερα η υπόθεση απάτης σε βάρος πρώην εκπαιδευτικού και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις ύψους περίπου 600.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου προσήχθη σήμερα εκ νέου ο 66χρονος για την υπόθεση απάτης σε βάρος πρώην εκπαιδευτικού και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις ύψους περίπου 600.000 ευρώ. Ο 66χρονος παραμένει υπό κράτηση αφού δεν κατέστη δυνατό να εκπληρώσει τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν.

Στην σημερινή διαδικασία ο συνήγορος υπεράσπισης του 66χρονου , δικηγόρος Κωστής Ευσταθίου ζήτησε παράταση χρόνου προκειμένου να ετοιμάσει την αγόρευση του και επειδή , όπως ανέφερε, προέκυψαν άλλα ζητήματα .
Στο αίτημα του κ. Ευσταθίου δεν έφερε ένσταση η Κατηγορούσα Αρχή που εκπροσωπείται από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου.

Ως εκ τούτου το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του 66χρονου και όρισε εκ νέου την υπόθεση για τις 27 Φεβρουαρίου στις 09:00 το πρωί για τελικές αγορεύσεις αμφότερων των πλευρών.

Ο 66χρονος συνελήφθη ως ύποπτος για συμμετοχή στην απάτη εναντίον συνταξιούχου καθηγήτριας της Πάφου από την οποία μαζί με άλλους απέσπασε 600.000 ευρώ δήθεν για να της εντάξουν κατοικία της στον κατάλογο των διατηρητέων.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 66χρονης συνταξιούχου εκπαιδευτικού, η απάτη εις βάρος της διαπράχθηκε από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι τον Νοέμβριο του 2017. Συγκεκριμένα τρία πρόσωπα παρουσιάστηκαν ως λειτουργοί της Πολεοδομίας στην 66χρονη , ισχυριζόμενοι ότι θα εντάξουν υποστατικό της στον κατάλογο των διατηρητέων και ότι τότε η ιδιοκτήτρια θα λάβει από το Κράτος τα ποσά που τους δίνει, δήθεν για εργασίες στα πλαίσια του χαρακτηρισμού του υποστατικού ως διατηρητέου.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, αν και έγιναν στην κατοικία εργασίες αξίας 106 χιλιάδων ευρώ, ουδέποτε υπεβλήθη αίτηση για κήρυξη της κατοικίας ως διατηρητέα οικοδομή.

Σημειώνεται πως για την ίδια υπόθεση έχει καταδικαστεί σε εξαετή ποινή φυλάκισης δεύτερο πρόσωπο ηλικίας 56 ετών από την Λευκωσία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.