Αναβρασμός στα κατεχόμενα για την μεγάλη πορεία το απόγευμα – Έφτασαν ΜΑΤ από την Τουρκία

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Με συνθήματα όπως «Αυξήσεις, βασανιστήρια, ταλαιπωρία» και “Μέχρι πού θα πάει αυτό;”, συνδικαλιστές μέλη της πλατφόρμας «κοινοτικής ύπαρξης», διαμαρτυρήθηκαν το πρωί έξω από το «πρωθυπουργικό γραφείο» στα κατεχόμενα εναντίον των αυξήσεων, του οικονομικού πρωτοκόλλου και των παρεμβάσεων στη βούληση των Τ/κ.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν μεγάλα πανό που έγραφαν επίσης «Καμιά διέξοδο σε ιδιωτικοποιήσεις, απαγόρευση συνδικαλισμού, υπεργολαβία, διχασμός ανασφάλεια και φασισμό», «Όχι στην εξαφάνιση και στη φτώχεια», στα φώτα τροχαίας που βρίσκονται μπροστά από την «πρωθυπουργία». Ο κόσμος, αναφέρουν τ/κ δημοσιεύματα, αντιδρούσΕ κορνάροντας και χαιρετώντας τους συμμετέχοντες.

Το απόγευμα στις 18.30 είναι προγραμματισμένη η πορεία της πλατφόρμας προς τη «βουλή». Την πορεία στηρίζουν με ανακοινώσεις τους το ΡΤΚ και το ΚΛ.

Το ΡΤΚ κάλεσε τον κόσμο σε μαζική συμμετοχή τα μέλη του και τον κόσμο για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη μη «νόμιμη κυβέρνηση» να στηρίξουν τα δικαιώματά τους. Ενώ ο τ/κ «λαός» έχει τόσα ζωτικά προβλήματα όσον αφορά την οικονομία, την παραγωγή, την αγοραστική δύναμη και την εργασία, η παράνομη «κυβέρνηση» προσπαθεί να πάει την κοινωνία έναν αιώνα πίσω, εκδίδοντας «νόμους» που θα περιορίζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες, σημειώνει το ΡΤΚ στην ανακοίνωσή του.

Το ΚΛ στη δική του ανακοίνωση σήμερα αναφέρει: «Θέλουμε ένα μέλλον όπου τα δικαιώματα και οι ελευθερίες δεν θα περιορίζονται, η δημοκρατία, η βούληση του λαού και ο τρόπος ζωής μας, ιδιαίτερα η ανεξιθρησκεία, θα είναι σεβαστά».

Αναφέρει επίσης ότι μια «κυβέρνηση» που δεν είναι νόμιμη, δεν μπορεί να φέρει τη σταθερότητα και εκφράζει ανησυχία ότι η οικονομία θα γίνει χειρότερα και θ’ ανοίξει ακόμη περισσότερες πληγές στη δημοκρατία.

Στο μεταξύ, ο σύνδεσμος Τ/κ δημοσιογράφων ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της εκστρατείας «Η ελευθερία είναι μεγαλύτερη από εσένα, μην την αγγίζεις», την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Ιουνίου, θα πραγματοποιήσει 24ωρη εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη «βουλή».

Σημειώνεται ότι χθες, η ηγεσία και μέλη της συντεχνίας πραγματοποίησαν διαμαρτυρία μπροστά από το «πρωθυπουργικό γραφείο».

Η εκδήλωση των δημοσιογράφων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στις 10 το πρωί και ο σύνδεσμος κάλεσε κόμματα και συντεχνίες να την στηρίξουν, ενάντια στα τρία «νομοσχέδια» για την προστασία της προσωπικής ζωής, της ιδιωτικότητας και των δυσφημιστικών δημοσιευμάτων, που περιορίζουν τις ελευθερίες έκφρασης και λόγου.

Κατεχόμενα: Αβάσιμα τα δημοσιεύματα για 200 άνδρες ΜΑΤ από Τουρκία, λέει η «αστυνομία»

Αβάσιμα υποστηρίζει η «αστυνομία» στα κατεχόμενα, τα δημοσιεύματα ότι θα έρθουν 200 αστυνομικοί, πλήρως εξοπλισμένοι με αντιδιαδηλωτικές εξαρτήσεις από την Τουρκία και θα εγκατασταθούν σε χώρο εντός της κατεχόμενης εντός των τειχών Λευκωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεχίζεται ο «πόλεμος» κατά των Τ/κ – Η Τουρκία στέλνει ειδική μονάδα ΜΑΤ στα κατεχόμενα

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ανακοίνωση της «αστυνομίας» αναφέρει ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στην ατζέντα, ούτε καν σκέφτονται κάτι τέτοιο (τη δημιουργία τέτοιας μονάδας).

Είναι εκπληκτικό το πώς φαντάζονται κάποιοι κάτι τέτοιο και η κοινωνία το πιστεύει, προστίθεται. «Αυτά τα αβάσιμα δημοσιεύματα που δημιουργούν αγανάκτηση στην κοινωνία δεν μπορούν να έχουν κανένα όφελος για κανέναν». Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι με τέτοια δημοσιεύματα δεν πρόκειται να επισκιάσουν το κύρος της «αστυνομίας» στα μάτια των ανθρώπων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η «αστυνομία», προστίθεται, προβαίνει σε ανακοινώσεις μέσω των ΜΜΕ για θέματα που αφορούν την κοινωνία στον κατάλληλο χρόνο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.