Αναβρασμός στη Βρετανία με ανάρμοστη συμπεριφορά του συντηρητικού Βουλευτή Κρις Πίντσερ

Την καθαίρεση από το βουλευτικό αξίωμα του Συντηρητικού Κρις Πίντσερ ζητά η αντιπολίτευση στη Βρετανία, μετά από την ανάρμοστη συμπεριφορά του 52χρονου Βουλευτή σε μπαρ κομματικής λέσχης το βράδυ της Τετάρτης.

Ο κ. Πίντσερ παραιτήθηκε χθες από την κυβερνητική θέση του αναπληρωτή υπευθύνου για την τήρηση της κομματικής πειθαρχίας στο Συντηρητικό Κόμμα, καθώς όπως ανέφερε στην επιστολή παραίτησης προς τον Μπόρις Τζόνσον παραφέρθηκε μετά από την κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εκ των οποίων πολλοί είναι Βουλευτές, ο κ. Πίντσερ άγγιξε με ανάρμοστο τρόπο δύο άνδρες στο μπαρ γνωστής λέσχης των μελών του Συντηρητικού Κόμματος.

Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Πίντσερ παραιτείται από το γραφείο τήρησης κομματικής πειθαρχίας των Τόρις. Η πρώτη ήταν το 2017 όταν είχε αποκαλυφθεί σεξουαλική παρενόχληση κατά του Ολυμπιακού κωπηλάτη και ακτιβιστή των Τόρις Άλεξ Στόρι.

Ο κ. Πίντσερ διατηρεί για την ώρα το βουλευτικό του αξίωμα, αν και ακόμα και συνάδελφοί του από το Συντηρητικό Κόμμα φέρονται να παραδέχονται κατ’ ιδίαν ότι η θέση του στη Βουλή των Κοινοτήτων μάλλον έχει καταστεί μη βιώσιμη.

Οι πολιτικές προεκτάσεις της υπόθεσης αγγίζουν και τον Πρωθυπουργό Τζόνσον, καθώς σύμφωνα με Βρετανούς πολιτικούς συντάκτες είχε προειδοποιηθεί να μη βάλει στο κυβερνητικό σχήμα τον κ. Πίντσερ στον ανασχηματισμό του Φεβρουαρίου, ακριβώς λόγω των ανησυχιών για τη συμπεριφορά του.

Στον Πρωθυπουργό καταλογίζεται ότι αγνόησε τις προειδοποιήσεις και έδωσε το πόστο στον κ. Πίντσερ ως αντάλλαγμα για τον καθοριστικό ρόλο του στην πολιτική επιχείρηση που είναι γνωστή ως «Σώστε τον Μεγάλο Σκύλο», δηλαδή την προσπάθεια να προστατευθεί εσωκομματικά ο Μπόρις Τζόνσον από τις ευθύνες για το partygate.

Παράλληλα, ο βρετανικός Τύπος σήμερα υπενθυμίζει πως είναι το πέμπτο σκάνδαλο σεξουαλικής φύσης που αφορά Συντηρητικό βουλευτή το τελευταίο τρίμηνο, γεγονός που έχει επιτρέψει στην αντιπολίτευση να επαναφέρει το σύνθημα περί «γλοιώδους» και «διεφθαρμένου» Συντηρητικού Κόμματος.

Στις 2 Απριλίου ο Ντέιβιντ Γουόρμπαρτον αποπέμφθηκε από το κόμμα λόγω κατηγοριών για πολλαπλές σεξουαλικές παρενοχλήσεις, στις 29 Απριλίου το ίδιο έγινε με τον Νιλ Πάρις διότι παρακολουθούσε πορνό στο κινητό του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής, στις 3 Μαΐου ο Ιμράν Καν παραιτήθηκε από Βουλευτής μετά από καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση και στις 17 Μαΐου Βουλευτής των Τόρις που δεν έχει κατονομαστεί έλαβε εντολή να απέχει από το κοινοβούλιο όσο ερευνώνται κατηγορίες σε βάρος του για βιασμό.

Άλλες τρεις υποθέσεις βιασμού ή σεξουαλικής παρενόχλησης από Συντηρητικούς Βουλευτές είχαν αποκαλυφθεί εντός του 2021.

Σημειώνεται ότι από το καλοκαίρι του 2019 έως το χειμώνα του 2020, ο κ. Πίντσερ κατείχε το πόστο του Υφυπουργού Ευρώπης στην κυβέρνηση Τζόνσον, χειριζόμενος μεταξύ άλλων θέματα που άπτονταν της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.