Αναβρασμός στην Τουρκία – «Στους διαδρόμους του προεδρικού επικρατεί πανικός»

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Αναβρασμός επικρατεί στην Τουρκία μετά και τη νέα υποχώρηση της τουρκικής λίρας, με πολίτες και κόμματα να ζητούν την παραίτηση Ερντογάν.

«Στους διαδρόμους του προεδρικού επικρατεί πανικός»

Πανικός επικρατεί στους διαδρόμους του προεδρικού, δήλωσε η αρχηγός του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ.


Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός της, η Μεράλ Ακσενέρ, είπε “εύχομαι στον Ερντογάν επιτυχία κατά την συνταξιοδότησή του. Οι άνεμοι πανικού έχουν αρχίσει να πνέουν στους διαδρόμους του προεδρικού. Το έθνος μας έχει ήδη πάρει την απόφασή του και δείχνοντας στον δρόμο στον κ. Ερντογάν και τους φίλους του”.

“Ο Ερντογάν κατέστρεψε τη χώρα με το φυσικό του ταλέντο. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ της ανικανότητας και της προδοσίας”, είπε η Μεράλ Ακσενέρ.

Ανέφερε ότι “το χρέος της Τουρκίας αυξήθηκε κατά 1,92 τρις λίρες σε μόλις μία εβδομάδα”.


Μαζικές διαδηλώσεις συγκαλεί την Πέμπτη η Συνομοσπονδία DISK

Μαζικές διαδηλώσεις κατά του αυξανόμενου κόστους και της φτώχειας σε όλες τις επαρχίες της Τουρκίας κάλεσε για αύριο, 25 Νοεμβρίου η Συνομοσπονδία Επαναστατικών Συνδικάτων (DISK) ενώ ανακοίνωσε ότι σήμερα θα διαβαστεί δήλωση στους χώρους εργασίας κατά του κόστους ζωής.

Η πρόεδρος της DİSK είπε ότι “οι άνθρωποι που διοικούν τη χώρα μας λένε ΄τι σας νοιάζει η συναλλαγματική ισοτιμία;’ Μας κοροϊδεύουν: Κερδίζουμε τουρκικές λίρες αλλά  καθώς αυξάνεται η συναλλαγματική ισοτιμία, τα πάντα, από βελόνα μέχρι την κλωστή, ανεβαίνουν. Καθώς η τουρκική λίρα χάνει την αξία της, γινόμαστε φτωχότεροι κάθε μέρα”.

Όπως είπε “η κατάσταση με τον κατώτατο μισθό έχει γίνει αφόρητη για τους εργαζόμενους”, προσθέτοντας ότι “ δεύτερη χώρα με τον χαμηλότερο κατώτατο μισθό στην Ευρώπη ήταν η Τουρκία, μετά την Αλβανία. Αλλά αυτοί που έγραψαν το βιβλίο για τα οικονομικά δεν άφησαν αυτόν τον τίτλο σε κανέναν. Με την ταχεία υποτίμηση της τουρκικής λίρας ο χαμηλότερος κατώτατος μισθός της Ευρώπης βρίσκεται σήμερα στην Τουρκία”.


Η Αρζού Τσερκέζογλου κάλεσε όλα τα εργατικά συνδικάτα, Türk-İş, Hak-İş και όλες οι εργατικές και δημοκρατικές δυνάμεις “σε κοινό αγώνα με όλα τα μέσα”, όπως είπε.

Στο μεταξύ από χθες στο τουίτερ με το hashtag 25 Νοεμβρίου γίνεται έκκληση για διαδηλώσεις στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης ενάντια στην κατρακύλα της τουρκικής λίρας και τις αυξήσεις.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.