Αναξιόπιστη η μαρτυρία δύο αστυνομικών της ΥΚΑΝ και ελεύθερος υπόδικος για ναρκωτικά

Μετά από δύο χρόνια στις Κεντρικές, ο υπόδικος αφέθηκε ελεύθερος αφού εκφράστηκε μάλιστα η θέση ότι υπήρχε υποβόσκουσα αμφιβολία

Ως αναξιόπιστο κρίθηκε μέρος της μαρτυρίας δύο αστυνομικών της ΥΚΑΝ, που ήταν βασικοί μάρτυρες σε υπόθεση εντοπισμού μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών στη Λεμεσό, με αποτέλεσμα να ο κατηγορούμενος, ιδιοκτήτης του υποστατικού που εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά, να αφεθεί ελεύθερος μετά από δύο χρόνια που ήταν υπόδικος στις Κεντρικές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Φιλελεύθερος, το Κακουργιοδικείο απέρριψε μέρος της μαρτυρίας των δύο βασικών μαρτύρων κατηγορίας στην υπόθεση, αστυνομικών της ΥΚΑΝ Αρχηγείου, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην επιχείρηση που στήθηκε, κρίνοντας τη μαρτυρία τους που αφορούσε τον δεύτερο κατηγορούμενο (48χρονο), ως αναξιόπιστη.

Πρόκειται για 48χρονο κατηγορούμενο για την υπόθεση των 36 κιλών κάνναβης, που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μετά από επιχείρηση που έγινε στις 29 Αυγούστου 2019 από τις Βρετανικές Βάσεις σε συνεργασία με τις Κυπριακές Αρχές, σε υποστατικό σε περιοχή της Λεμεσού.

Σύμφωνα, με το ρεπορταζν που επικαλείται την απόφαση του δικαστηρίου, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού σε χθεσινή απόφασή του, αθώωσε και απάλλαξε τον 48χρονο κατηγορούμενο από όλες τις κατηγορίες, αφού έκρινε ότι δεν έχει αποδειχθεί πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας η γνώση του κατηγορουμένου, για την ύπαρξη ναρκωτικών ουσιών στον χώρο που διατηρούσε ο ίδιος. Εκφράστηκε μάλιστα η θέση ότι υπήρχε υποβόσκουσα αμφιβολία.

Ο 48χρονος διατηρούσε συγκεκριμένο υποστατικό το οποίο εμπίπτει σε περιοχή των Βάσεων και ο πρώτος κατηγορούμενος του είχε ζητήσει να αποθηκεύσει έπιπλα σε αυτό, τα οποία περιείχαν ναρκωτικές ουσίες. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν σε τρεις ξύλινες κατασκευές, 32 αεροστεγείς συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 32 κιλά κάνναβης, υπενθυμίζει το ρεπορταζ.

Σε σχέση με 46χρονο κατηγορούμενο, σε προηγουμένη δικαστική διαδικασία, προχώρησε σε παραδοχή στις κατηγορίες της κατοχής συνολικής ποσότητας 36 κιλών κάνναβης και της κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, αναφέρεται στην εφημερίδα. Στο αυτοκίνητο του 46χρονου, το οποίο ερευνήθηκε στην παρουσία του ιδίου μετά τη σύλληψή του, εντοπίστηκαν σε κρύπτη στον χώρο αποσκευών του οχήματος ακόμη τέσσερις αεροστεγείς συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 4 κιλών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.