Αναζητείται ήθος!

Του
Κώστα Κατσώνη

 

Στη δεκαετή διακυβέρνηση Αναστασιάδη-Αβέρωφ-Χριστοδουλίδη και ΣΙΑ, που απέρχεται σε 47 µέρες από σήµερα (ανεπιστρεπτί ευχόµαστε, λαού θέλοντος), πέρα από όσα της καταµαρτυρούν, σε σχέση µε τη θεσµική διαφθορά, την οποία έχουν οι απερχόµενοι κυβερνώντες αναγάγει σε επιστήµη, εκείνο που έλειψε πιο πολύ και το διαισθάνονται πια και το συνειδητοποιούν καθηµερινά, όσο ποτέ άλλοτε, όλο και περισσότεροι πολίτες, είναι η εντιµότητα, η ειλικρίνεια, η κοινωνική ευαισθησία, η έµπρακτη αγάπη για τον τόπο και προπαντός το ήθος! Η ποιότητα, δηλαδή, του χαρακτήρα, όπως γράφουν τα λεξικά, που είναι το πρώτιστο και το πιο σηµαντικό χαρακτηριστικό και ζητούµενο για έναν ηγέτη που ο λαός τον εµπιστεύεται για να διαχειριστεί τις τύχες και το µέλλον των παιδιών του, προσµένοντας τις καλύτερες µέρες, τη χρηστή διακυβέρνηση, την ισονοµία, την κοινωνική δικαιοσύνη και στην περίπτωση της µοιρασµένης πατρίδας µας, πρώτιστα και κύρια, την επανένωση και τη διασφάλιση της ειρηνικής συνύπαρξης!

Τι ήθος επέδειξαν οι κυβερνώντες στα δέκα αυτά χρόνια και σε ποιο βαθµό σεβάστηκαν αυτές τις βασικές αρχές διακυβέρνησης, που αποτελούν το βασικό διακύβευµα σε κάθε δηµοκρατική και ευνοµούµενη χώρα (και είναι ανεπίτρεπτο να µην ισχύουν και να µην εφαρµόζονται και στη δική µας πατρίδα); Τι έπραξαν ώστε να εµπεδωθεί η δηµοκρατία, η αξιοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη και πολύ περισσότερο σε σχέση µε την προοπτική της λύσης και επανένωσης του πολύπαθου νησιού µας;


Οι απαντήσεις είναι γνωστές, απογοητευτικές αλλά και συντριπτικά αποτρεπτικές για τη συνέχιση της παρούσας διακυβέρνησης, είτε µε τον έναν είτε µε τον έτερο των δύο συναγερµικών υποφηφίων. Την απάντηση άλλωστε την έδωσε πολύ ευθαρσώς σε ανύποπτο χρόνο και ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος -πρόεδρος για µια δεκαετία του αντιπολιτευόµενου ∆ΗΚΟ- που χαρακτήρισε την απερχόµενη κυβέρνηση ως «την πιο διεφθαρµένη» από καταβολής της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας!

Κι αυτό είµαστε βέβαιοι ότι το γνωρίζει πολύ καλά και βιωµατικά ο λαός µας και θα πράξει το δικό του χρέος την ώρα της κάλπης. ∆εν έχουµε την πολυτέλεια άλλης µιας πενταετίας ανεξέλεγκτης και ατιµώρητης θεσµικής διαφθοράς, προκλητικής υποτίµησης της νοηµοσύνης µας και παγίωσης ή και οριστικοποίησης των διχοτοµικών τετελεσµένων.

Θέλουµε έναν ηγέτη που να διαθέτει τη γνώση, τις ικανότητες αλλά και τα ποιοτικά εκείνα χαρακτηριστικά ώστε να µπορούµε να τον εµπιστευόµαστε. Να τον κοιτάµε στα µάτια και να ξέρουµε ότι µας λέει την αλήθεια. Ότι δεν µας παραµυθιάζει µε µεγαλόστοµες ψεύτικες και ανέφικτες εξαγγελίες και ανέξοδες «πατριωτικές κορώνες». Ότι σέβεται τους πολίτες και τους θέλει συµµέτοχους στη δηµοκρατική και χρηστή διακυβέρνηση του τόπου. Ότι γνοιάζεται πραγµατικά για όλο τον λαό και πολύ περισσότερο για τους µη προνοµιούχους, τους µη έχοντες και µη κατέχοντες και για τα πολυποίκιλα προβλήµατα που αντιµετωπίζουν στην καθηµερινότητά τους.

Πάνω απ’ όλα θέλουµε σήµερα, στις δοσµένες συνθήκες και µετά από όσα βιώσαµε στη δεκαετή συναγερµική διακυβέρνηση, έναν ηγέτη που να διαθέτει ήθος, εντιµότητα, ειλικρίνεια, ακεραιότητα χαρακτήρα, κοινωνική ευαισθησία και το αίσθηµα της αληθινής ανυπόκριτης φιλοπατρίας, µε σαφή, σταθερή και απαρέγκλιτη στοχοπροσήλωση στην προοπτική της λύσης, της ειρήνης και της επανένωσης!


Κι αυτός ο ηγέτης είναι, κατ’ ευτυχή συγκυρία, ανάµεσά µας!

Είναι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, ένας έντιµος, ανιδιοτελής και αληθινός ηγέτης, που µπορεί να φέρει στον τόπο την προοδευτική αλλαγή και τις καλύτερες µέρες που όλοι αναµένουµε για µας και για τα παιδιά µας. Υπάρχει λοιπόν το ήθος! Και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι η αυθεντική προσωποποίησή του. ∆ιαθέτει όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ώστε να είναι από την 1η Μαρτίου 2023 ένας επιτυχηµένος Πρόεδρος της µοιρασµένης και ταλαίπωρης Κυπριακής ∆ηµοκρατίας, Πρόεδρος όλου του λαού, χωρίς καµιά διάκριση!

Ας πράξουµε λοιπόν ως λαός το καθήκον µας ψηφίζοντάς τον. ∆εν έχουµε άλλη επιλογή!

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.