Καταγγελίες ότι δεν βρέθηκε ούτε ο χώρος που θα διορθωθούν τα γραπτά

Δεν μπορεί να γίνει μόνο διοικητική έρευνα, ξεκαθαρίζουν για άλλη μια φορά βουλευτές και εκπαιδευτικές οργανώσεις αφού δεν είναι δυνατόν οι ίδιοι στο Υπουργείο Παιδείας να ερευνήσουν τους εαυτούς τους, σύμφωνα και με τον περί Ερευνητικών Επιτροπών Νόμο.

Είναι πρωτοφανείς οι προχειρότητες και οι επιπολαιότητες που συνοδεύουν το εγχείρημα του Υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμών, τόνισε χθες ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Κ. Γεωργίου. Πρόσθεσε ότι είναι παράνομη η απόφαση του Υπουργού για διεξαγωγή διοικητικής έρευνας, σημειώνοντας ότι οι ευθύνες είναι πολιτικές και ανήκουν στον αρμόδιο Υπουργό. Επίσης ανέφερε ότι έχουν βγει σε προσφορές και ζητούν χώρους για να διορθωθούν τα γραπτά καθώς τα διόρθωναν στο Πανεπιστήμιο.

Επίσης εκτός από τις αναφορές του κ. Γεωργίου τίθεται και το ερώτημα εάν έχουν εξευρεθεί και διορθωτές για όλα τα γνωστικά αντικείμενα, οι οποίοι να πληρούν τα κριτήρια βάσει της σχετικής νομοθεσίας. Η αξιοπιστία, το κύρος και το αδιάβλητο των εξετάσεων για το διορισμό εκπαιδευτικών έχει πληγεί στα μάτια των πολιτών, τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ. Ο Φίλιος Φυλακτού υπέδειξε ότι η έρευνα πρέπει να είναι ποινική και όχι μόνο διοικητική και πειθαρχική.

Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να επικυρωθεί ή όχι η νομιμότητα των εξετάσεων προσθέτοντας ότι ο κάθε υποψήφιος θα έχει το δικαίωμα, αν δεν περάσει τις εξετάσεις, να προσβάλει την όλη διαδικασία μέσω της δικαστικής οδού.

Υπενθύμισε παράλληλα τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στο νέο σύστημα διορισμών τόσο για τον μη επαναδιορισμό των υποψηφίων όσο και για το καθεστώς αορίστου χρόνου, ζητήματα τα οποία θα αναλυθούν σε σημερινή διάσκεψη Τύπου των εκπαιδευτικών.

Ελένη Κωνσταντίνου