Παράθυρα /Ορίζοντας

Αναζητούνται ταινίες μικρής διάρκειας με θέμα τη ζωή σε καραντίνα

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες ανακοινώνουν ότι δέχονται ταινίες μικρής διάρκειας από 1΄- 3΄ με θέμα την ζωή κάτω από τις συνθήκες εγκλεισμού και παγκόσμιας κρίσης.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν Κύπριοι σκηνοθέτες και εικαστικοί (εντός και εκτός Κύπρου) καθώς και μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου. Οι Αιτητές πρέπει να έχουν ήδη εργαστεί με την παραγωγή δημιουργικού οπτικοακουστικού έργου, συμπεριλαμβανομένου και του βίντεο αρτ στην περίπτωση των εικαστικών.  Η ταινία πρέπει να έχει διάρκεια από 1΄μέχρι 3΄ και να μην έχει κυκλοφορήσει σε οποιοδήποτε μέσον μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας βράβευσης. Κατά τη διάρκεια της παραγωγής του έργου πρέπει να τηρηθούν όλοι οι ισχύοντες κανόνες και μέτρα προστασίας που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Θα γίνονται δεκτές ταινίες που έχουν παραχθεί με οποιοδήποτε μέσον και τεχνική ανεξάρτητα ύφους, είδους ή κατηγορίας (πχ αφηγηματικές, εναλλακτικές, ντοκιμαντέρ, κινουμένου σχεδίου).

Η Κριτική Επιτροπή η οποία θα αναλάβει την επιλογή των ταινιών του διαγωνισμού είναι:
-Δρ. Έλενα Χριστοδουλίδου, Ανώτερη Μορφωτική Λειτουργός υπεύθυνη Κινηματογράφου και Εικαστικών Τεχνών (Πρόεδρος).
– Δέσπω Καρπή, παραγωγός – σκηνοθέτης στο ΡΙΚ, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Κινηματογράφου, Ανώτερη Λειτουργός Προγραμμάτων του ΡΙΚ.
-Άδωνης Φλωρίδης, σκηνοθέτης κινηματογράφου και σκηνοθέτης θεάτρου, σύμβουλος σεναρίου, μέλος της προκριματικής επιτροπής του κυπριακού τμήματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου.
-Δρ. Γιάννης Τουμαζής, Θεωρητικός Τέχνης/Επιμελητής, Σκηνογράφος, Διευθυντής NiMAC  Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Πανεπιστήμιο Frederick
– Δρ. Έλενα Πάρπα, Ιστορικός Τέχνης/Επιμελήτρια, Τμήμα Σχεδιασμού και Πολυμέσων, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

 

Πρόθεση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών όπως αναφέρεται «θα είναι η ενίσχυση σημαντικού αριθμού ταινιών με το ποσό των 1000 ευρώ, προκειμένου να ενθαρρυνθεί η δημιουργικότητα μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, καθώς και η προβολή της κυπριακής δημιουργίας.»

Οι προτάσεις θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι τη Δευτέρα 8 Ιουνίου στο cypruscinema.gov@cytanet.com.cy.

Πληροφορίες στο: cypruscinema.gov@cytanet.com.cy, ή στα τηλέφωνα 22809812, 22809811, 22809846