Ανδρέας Αγγελίδης: Άκρως επικίνδυνη η πρόταση Αβέρωφ για εκλογή Βοηθού Προέδρου

«Αυτές είναι ιδέες που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, δεν χωρούν εξαγγελίες που είναι μόνο λόγια εντυπωσιασμού»

Ως άκρως επικίνδυνη χαρακτήρισε την πρόταση του Αβέρωφ Νεοφύτου για εκλογή Βοηθού Προέδρου της Δημοκρατίας, ο νομικός Ανδρέας Αγγελίδης.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα, ανέφερε ότι αν γίνει μια τόσο βαθιά τροποποίηση θα δοθεί η εντύπωση στους Τουρκοκυπρίους ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά κάνει ότι θέλει με το σύνταγμά της, και ότι υπάρχουν δύο ξεχωριστά συντάγματα, άρα και δύο ξεχωριστά κράτη.

Ο κ. Αγγελίδης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι επιτρεπτό από το σύνταγμα η εκλογή βοηθού προέδρου. Εξήγησε ότι στο σύνταγμα υπάρχουν αυστηρές πρόνοιες που δεν επιτρέπουν εύκολα την τροποποίησή του.

Πρόσθεσε ότι αυτές είναι ιδέες που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, σημειώνοντας ότι δεν χωρούν εξαγγελίες που είναι μόνο λόγια εντυπωσιασμού.

Σε ότι αφορά τις άλλες προτάσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ, ότι δηλαδή οποιοσδήποτε θεσμικός, ανεξάρτητος αξιωματούχος, αλλά και δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου, πριν τον επίσημο διορισμό πρέπει να λαμβάνουν τη σύμφωνη γνώμη είτε της βουλής, είτε ειδικού θεσμοθετημένου σώματος, ο νομικός ανέφερε ότι η Βουλή δεν έχει τέτοιες αρμοδιότητες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy