Ανδρέας Φυλακτού: Η σεξουαλική παρενόχληση και ο «διαμεσολαβητής» – Με έστειλε στο δωμάτιο του Λιγνάδη (βίντεο)

Για τα όσα βίωσε στον χώρο του κυπριακού θεάτρου και τις διάφορες μορφές σεξουαλικής βίας μίλησε ο γνωστός Κύπριος ηθοποιός Αντρέας Φυλακτού, ο οποίος αναφέρθηκε στην καταγγελία που υπέβαλε ο ίδιος ενώπιον του Ειδικού Κλιμακίου του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και την εκπομπή “Με αγάπη Χριστιάνα”, ο Ανδρέας Φυλακτού ανέφερε ότι αφορμή για να καταθέσει στην Αστυνομία αποτέλεσε η δημόσια εξομολόγηση της ελληνίδας ηθοποιού Ζέτας Δούκα για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο κύπριος ηθοποιός αναφέρθηκε σε περιστατικό όταν ήταν στην Ελλάδα, όπου καλέστηκε για ακρόαση στον προσωπικό χώρο Ελλαδίτη σκηνοθέτη που βρισκόταν στην Κύπρο για επαγγελματική συνεργασία.

«Ξέρεις θα είναι γυμνός ο ρόλος και πρέπει να σε δω γυμνό. Και αφού σε δω γυμνό να σου βάλω κάποιες συνθήκες τις οποιές πρέπει να διεκπαιρεώσεις όντας γυμνός. Στη δική μου την περίπτωση το αντέκρουσα και σηκώθηκα και έφυγα. Όταν το μοιράστηκα αυτό το περιστατικό με συναδέλφους υπήρξε περίπτωση που ο συνάδελφος δεν το αντέκρουσε, όπως εγώ και να σηκωθεί να φύγει και κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Από το ίδιο άτομο. Η μια περίπτωση έγινε στην Ελλάδα και η άλλη περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης στην Κύπρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ανδρέας Φυλακτού αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο προσώπου που λειτουργούσε ως «διαμεσολαβητής» ενώ την ίδια στιγμή κατονόμασε τον Ελλαδίτη σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, ως το πρόσωπο στο οποίο θα βρισκόταν στο δωμάτιο του.

«Έστειλε συνάδελφο και κατέληξε στο να κακοποιείται είναι ο ίδιος που προσπάθησε να στείλει εμένα σε άτομο το οποίο αυτή τη στιγμή είναι από τα άτομα που ακούστηκαν στην Ελλάδα, εγώ όμως αρνήθηκα. Το θέμα όμως είναι όταν προσπάθησε να στείλει εμένα εγώ αρνήθηκα, πολύ πιθανόν το ίδιο να συνέβη σε άλλους συναδέλφους που να μην αρνήθηκαν. Στον άνθρωπο που προσπάθησαν να με στείλουν στο δωμάτιο του για πρόβες είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης και μετά την άρνηση μου άλλαξαν πολλά στον εργασιακό μου χώρο», ανέφερε.

Πέραν τούτου, ο Ανδρέας Φυλακτού αναφέρθηκε σε προσπάθεια συγκάλυψης του «διαμεσολαβητή», ενώ όπως είπε αρκετά θύματα δεν μιλούν διότι φοβούνται επαγγελματική αντίποινα.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Ανδρέα Φυλακτού:

 

 

 

 

 

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.