Ανδρέας Μαυρογιάννης: Έφτασε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα

Έφτασε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα είναι το μήνυμα που στέλνει μία εβδομάδα πριν τον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης» κληθείς να πει «τι ηγέτη χρειάζεται σήμερα η Κύπρος», ο Ανδρέας Μαυρογιάννης απάντησε πως η χώρα έχει ανάγκη έναν Πρόεδρο «έντιμο, ειλικρινή, αποφασιστικό και αποφασισμένο».

Έναν ηγέτη, τόνισε, που να ηγείται με το παράδειγμά του, με όραμα για τους νέους, για το αύριο, για τον κόσμο».

Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της διαφθοράς, ο κ. Μαυρογιάννης επανέλαβε ότι το πρώτο βήμα είναι η εξυγίανση, η κάθαρση και η τιμωρία όσων έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα, όσο ψηλά και αν βρέθηκαν. Σημείωσε ότι υπάρχει στα σκαριά νομοσχέδιο για τροποποίηση του Συντάγματος και διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων του γενικού εισαγγελέα σε νομικό σύμβουλο του κράτους και δημόσιο κατήγορο.

Για το κυπριακό, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης τόνισε ότι το κλειδί βρίσκεται στην πολιτική βούληση, την αποφασιστικότητα και την εντιμότητα ώστε να αναληφθούν οι πρωτοβουλίες για επανέναρξη του διαλόγου με προσήλωση στον στόχο ώστε να υπάρξει συμφωνία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy