Ανδρέας Μαυρογιάννης: Eισαγωγή ΛΟΑΤΚΙ+ θεμάτων στην εκπαίδευση

Ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τον Α. Μαυρογιάννη θα κρατήσει η ΟΕΛΜΕΚ

Α. Μαυρογιάννης: Χρειάζεται πραγματική αλλαγή στα θέματα παιδείας


 

Την ελπίδα ότι θα συνεχιστούν οι επαφές με την ΟΕΛΜΕΚ ώστε να γίνει δυνατή η πραγματική αλλαγή στα θέματα Παιδείας, αλλά και ευρύτερα να αντιμετωπιστούν τα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν την Παιδεία και τον εκπαιδευτικό κόσμο, εξέφρασε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης. Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ μεταξύ αντιπροσωπείας του εκλογικού επιτελείου του υποψηφίου, με επικεφαλής τον ίδιο και της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Οργάνωσης, Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν το εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου και ο εκπαιδευτικός κόσμος. Έγινε παράλληλα ανταλλαγή απόψεων ως προς τις ενέργειες και πρακτικές αντιμετώπισης των προβλημάτων. Ο κ. Μαυρογιάννης σε δηλώσεις του είπε ότι άκουσαν τις απόψεις, τις εισηγήσεις και τις ευρύτερες θέσεις της ΟΕΛΜΕΚ και επιπλέον άκουσαν τις θέσεις της Οργάνωσης για μια σειρά από συνδικαλιστικά ζητήματα και θέματα ευρύτερης σημασίας για τον εκπαιδευτικό κόσμο. «Αυτά που ακούσαμε, οφείλουμε να τα αναλύσουμε και να τα λάβουμε υπόψη για τη διαμόρφωση του πολιτικού μας προγράμματος», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική. Υπογράμμισε ότι φανερώνει το ενδιαφέρον του αφενός για τα ζητήματα της Παιδείας και αφετέρου για τις θέσεις της Οργάνωσης. Κλείνοντας, επεσήμανε πως θα κρατήσουν ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας για την πραγματοποίηση επιπλέον συναντήσεων.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Accept – ΛΟΑΤΙ


Εξάλλου, ο κ. Μαυρογιάννης συναντήθηκε χθες στα γραφεία του επιτελείου με αντιπροσωπεία της Accept – ΛΟΑΤΙ. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η εισαγωγή ΛΟΑΤΚΙ+ θεμάτων στην εκπαίδευση, που θα ενισχύουν περαιτέρω το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Παράλληλα, συζητήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την κατάργηση των διακρίσεων σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+, την ενίσχυση και εφαρμογή της νομοθεσίας για την ομοφοβική και τρανσφοβική ρητορική μίσους και την υιοθέτηση Εθνικής Στρατηγικής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

 

 

Ο Α. Μαυρογιάννης συνεχίζει επαφές και περιοδείες
Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης εντείνει τις επαφές του με οργανωμένα σύνολα και με την κοινωνία των πολιτών, με θεματικές συναντήσεις με επαγγελματικές ομάδες για να ακούσει προβλήματα και να ανταλλάξει απόψεις, καθώς και με συναντήσεις σε κοινότητες, καθώς και με εμπορευόμενους και καταστηματάρχες για να ακούσει τα προβλήματά τους. Σήμερα, σε συνέχεια των συναντήσεών του με τις οργανώσεις των εκπαιδευτικών, θα συναντηθεί στις 10:30 το πρωί με τη γραμματεία της ΠΟΕΔ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της ΠΟΕΔ στην Αγλαντζιά. Στις 16:15 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην επαρχία Πάφου και συγκεκριμένα θα επισκεφθεί την Πόλη Χρυσοχούς και τις γύρω κοινότητες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.