Ανδρέας Μαυρογιάννης: Η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος για τις υποκλοπές

«Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, προκαλούν σωρεία ερωτηματικών και στην Κύπρο. Ερωτήματα ηθικής, ερωτήματα δεοντολογίας και πρακτικών που πρέπει να διέπουν ευαίσθητα θέματα που αφορούν τις ελευθερίες των πολιτών», τονίζει σε γραπτή δήλωση του ανεξάρτητου υποψηφίου για την Προεδρία, Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Αναλυτικά:

«Το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ελλάδας, για την παραβίαση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, αποτελεί προϊόν εταιρείας, που φέρεται να συνδέεται με την Κύπρο και η οποία μας παραπέμπει στη γνωστή υπόθεση του «κατασκοπευτικού βαν».

Διαβάστε επίσης: Παρακολουθήσεις: Δεν απαντά στα ερωτήματα ΑΚΕΛ και κάνει λόγο για… «λαϊκισμό» η κυβέρνηση

Η κυπριακή κυβέρνηση που τηρεί σιγή ιχθύος, οφείλει να διευκρινίσει τη νομιμότητα των δραστηριοτήτων της εν λόγω εταιρείας, αλλά και για τα μέτρα που έλαβε μετά και την καταδίκη της από τη δικαιοσύνη.

Είναι ευκαιρία να ξαναδούμε τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες λειτουργεί η Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών. Η αρχή της χρηστής διοίκησης απαιτεί διαφάνεια και σεβασμό της ιδιωτικότητας των πολιτών, των δημοσιογράφων αλλά και του πολιτικού προσωπικού. Σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, δεν έχουν θέση οι ξεπερασμένες πρακτικές μακαρθισμού. Συνιστούν ευθεία απειλή στην ίδια τη Δημοκρατία».

Διαβάστε επίσης: Παρακολουθήσεις: Δεν απαντά στα ερωτήματα ΑΚΕΛ και κάνει λόγο για… «λαϊκισμό» η κυβέρνηση

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.