Ανδρέας Μαυρογιάννης: Να καταστεί η Παιδεία μας, ο δρόμος που οδηγεί προς στην ευρεία μόρφωση

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Προδημοτική, Πρωτοβάθμια και Μέση εκπαίδευση, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, εύχεται καλό δημιουργικό ταξίδι γνώσης σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Σε δελτίο Τύπου του Εκλογικού Επιτελείου του ανεξάρτητου υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη τονίζεται:

«Η Παιδεία αποτελεί ένα αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό και πρέπει να είναι το κύριο εργαλείο για την κοινωνική, οικονομική και την πολιτισμική ανάπτυξη της κυπριακής κοινωνίας. Γι΄αυτό και δεν πρέπει να είναι δέσμια αναχρονιστικών προσεγγίσεων και εξετασιοκεντρικών αντιλήψεων.

Για να καταστεί η Παιδεία μας, ο δρόμος που οδηγεί προς στην ευρεία μόρφωση, απαιτείται μία ολιστική προσέγγιση, με παράλληλη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την κοινωνία, τις επιστήμες, την οικολογία και τον πολιτισμό.

Όραμα του Ανδρέα Μαυρογιάννη, είναι η αναδόμηση του εκπαιδευτικού συστήματος με επίκεντρο το δημόσιο σχολείο όπου η εμπειρία της μάθησης θα οδηγεί στη μόρφωση και θα διαπλάθει καλλιεργημένους ανθρώπους, ελεύθερα και δημοκρατικά σκεπτόμενους πολίτες και θα ανοίγει την πόρτα στη γνώση, στη φαντασία και στη δημιουργία».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy