Ανδρέας Μαυρογιάννης στον Άστρα: Αλληλένδετα κυπριακό και οικονομία (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Θέμα ημερών είναι η εξαγγελία της υποψηφιότητας του για τις Προεδρικές Εκλογές, δήλωσε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση του Άστρα και στον Θανάση Αθανασίου, έθεσε ως πρώτες προτεραιότητες του την οικονομία και το κυπριακό, διαμηνύοντας πως η μάχη ξεκινάει.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επεσήμανε ότι οι θεσμοί πρέπει να λειτουργήσουν κατά απόλυτα χρηστό τρόπο ώστε να μπορέσει το κράτος να διαδραματίσει το ρόλο του στη μεταρρύθμιση της οικονομίας. Πρόσθεσε ότι όλα τα θέματα που απασχολούν τις πολίτες θα τύχουν μιας νέας προσέγγισης.

Την ίδια ώρα ο Ανδρέας Μαυρογιάννης σημείωσε ότι πρέπει να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες, για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίλυση του κυπριακού. Δίνοντας το στίγμα της προσέγγισης του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης τόνισε μάλιστα ότι η οικονομία και το κυπριακό είναι αλληλένδετα.

Η Κύπρος δε μπορεί να πάρει πλήρως το βηματισμό της όσο είναι διαιρεμένη, επεσήμανε, προσθέτοντας ότι δεν είναι μόνο οι συνθήκες επί του εδάφους που έχουν να κάνουν με την πορεία του τόπου, αλλά όπως είπε, έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία των πολιτών απέναντι στους θεσμούς.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους, λέγοντας ότι πρέπει να δημιουργηθούν προοπτικές για τις νεότερες γενιές γιατί αν χαθούν, ο τόπος δεν έχει μέλλον.

Σε ότι αφορά στις επαφές του εν όψει Προεδρικών Εκλογών, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είπε ότι θα συναντηθεί με σημαντικές πολιτικές δυνάμεις και άλλους φορείς. Τόνισε ότι ο ίδιος ελπίζει, προσδοκεί και αναμένει.

Ακούστε το ηχητικό:

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy