Ανδρέας Μαυρογιάννης: Θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να ενισχυθεί το δημόσιο Πανεπιστήμιο

Την ανάγκη να διαφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού η αυτονομία του Πανεπιστημίου Κύπρου, προκειμένου να συνεχίσει να ανθίζει προς όφελος της κοινωνίας, τόνισε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κύπρου, τον Πρύτανη Τάσο Χριστοφίδη, την Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Ελένη Τατιανή και τον Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης, Ιωάννη Γιαπιντζάκη.

Am03

Στη διάρκεια του γόνιμου διαλόγου που αναπτύχθηκε, τονίσθηκε πως το Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες κατακτήσεις του τόπου μας, για την οποία πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το σημαντικό ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο που παράγει το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η ανάγκη για ενίσχυση της στήριξης από το κράτος, χωρίς τις οποιεσδήποτε παρεμβάσεις. Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάγκη για διαφύλαξη της αυτονομίας του, καθώς αποτελεί βασικός παράγοντας για τη συνέχιση του σημαντικού έργου που παράγει.

Αμ01

Με το πέρας της συζήτησης, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, είχε τη δυνατότητα να ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, όπως επίσης και στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σε δηλώσεις του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης συνεχάρη την Πρυτανεία, το Διοικητικό Συμβούλιο, το προσωπικό και όλους τους φοιτητές, για το υποδειγματικό επίτευγμα που είναι το σημερινό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Τόνισε ότι θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο που να είναι σημείο αναφοράς, που να συνάπτει συμμαχίες ανά το παγκόσμιο και να μπορεί να επιφέρει τεράστια θετική επίπτωση σε ολόκληρη την κοινωνία.

«Θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο για να ενισχυθεί το δημόσιο Πανεπιστήμιο, να ενισχυθεί η αυτοτέλεια και η αυτονομία του και να μπορέσει να συνεχίσει να διακρίνεται στον τόπο μας, στην Ευρώπη και στον κόσμο. Είναι μέσα από τη διάκριση των ακαδημαϊκών μας ιδρυμάτων που θα ανεβάσουμε τον τόπο μας ψηλότερα», υπογράμμισε.

Από πλευράς του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Τάσος Χριστοφίδης, ευχαρίστησε τον Ανδρέα Μαυρογιάννη για την επίσκεψη του, επισημαίνοντας πως η καταξίωση του Πανεπιστημίου οφείλεται στη σκληρή δουλειά του προσωπικού.

«Θεωρώ ότι το Πανεπιστήμιο είναι ένα ίδρυμα το οποίο έχει καταξιωθεί και στη χώρα μας και αυτή η καταξίωση είναι ένα επίτευγμα της σκληρής δουλειάς του προσωπικού, του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού και των φοιτητών, αλλά είναι και αποτέλεσμα της διαχρονικής στήριξης της πολιτείας», ανέφερε.

Am05

Όπως επεσήμανε, επιθυμούν η στήριξη αυτή να συνεχιστεί, ώστε το Πανεπιστήμιο να είναι συνεχώς στην πρωτοπορία, να είναι μπροστά και να τυγχάνει της διεθνούς αναγνώρισης.

«Για να είναι αυτό κατορθωτό πρέπει να γίνεται απόλυτα σεβαστή η αυτονομία του πανεπιστημίου. Με λύπη παρατηρώ ότι τον τελευταίο καιρό γίνονται κάποιες προσπάθειες με την επίκληση της νομιμότητα να γίνει παρέμβαση στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του Πανεπιστημίου. Τα πανεπιστήμια μεγαλουργούν, προοδεύουν όταν γίνεται σεβαστή η αυτονομία τους. Επομένως εκείνο που ζητώ από όλους τους φορείς και ειδικότερα από τους υποψήφιους προέδρους, είναι σε περίπτωση εκλογής τους να εντείνουν τις προσπάθειες τους ώστε να ενισχυθεί η αυτονομία του πανεπιστημίου, σε όλες τις εκφάνσεις, στην ακαδημαϊκή διάσταση και στην οικονομική», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.