Ανδρέας Μαυρογιάννης: Το Βαρώσι φωνάζει «βοήθεια» (βίντεο)

Το Βαρώσι φωνάζει «βοήθεια», τονίζει σε δήλωση του ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Σε δήλωση του αναφέρει τα εξής: 

«Το άνοιγμα τμήματος της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου πριν από δύο χρόνια, κατέδειξε τις ξεκάθαρες προθέσεις της τουρκικής πλευράς για δημιουργία νέων τετελεσμένων στο Κυπριακό.

Η τουρκική πλευρά και η εγκάθετη της τουρκοκυπριακή ηγεσία, εκμεταλλευόμενοι το αδιέξοδο στο Κυπριακό και τα λάθη της κυβέρνησης μας, συνεχίζουν με απαράδεκτες ενέργειες και δηλώσεις να προχωρούν στους σχεδιασμούς τους στην Αμμόχωστο, για εποικισμό της ευρύτερης περιοχής και με απώτερο στόχο την προώθηση και οριστικοποίηση της διχοτόμησης της Κύπρου.

Επανέρχονται μάλιστα σήμερα, με ιαχές για εκδίωξη της Ειρηνευτικής Δύναμης από την περιοχή του Καραόλου και παράδοση της σε επιχειρηματίες για ανάπτυξη.

Στις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές, διεκδικούν να βρεθούν στο τιμόνι του τόπου δύο εκ των πρωταγωνιστών των ατυχών και πρόχειρων χειρισμών που έγιναν σε ότι αφορά την Αμμόχωστο. Η Άγκυρα προανάγγελλε τις προθέσεις της για άνοιγμα της Αμμοχώστου και οι κ.κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης καθησύχαζαν τον κυπριακό λαό ότι, δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες προκλητικές ενέργειες, ότι πρόκειται για επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τα αποτελέσματα της κοντόφθαλμης προσέγγισης τους στο Κυπριακό είναι εκεί και τα γιορτάζουν με φιέστες οι κατοχικές αρχές.

Εδώ που φτάσαμε πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Η Κύπρος βαδίζει ολοταχώς στον γκρεμό της διχοτόμησης. Εμείς αρνούμαστε να ενδώσουμε στην τουρκική επεκτατική πολιτική. Επιμένουμε ότι η Αμμόχωστος μπορεί και πρέπει να σωθεί. Είναι η λυδία λίθος για λύση του Κυπριακού. Η Αμμόχωστος πρέπει να σωθεί με τολμηρές πρωτοβουλίες όπως, η συμπερίληψη της περίκλειστης περιοχής στα όσα προνοεί το Ψήφισμα 789 του Σ.Α. του ΟΗΕ, ως πρώτο βήμα ενός συνολικού σχεδιασμού για αποτροπή των τετελεσμένων.

Επιμένουμε ότι, η Κύπρος μπορεί και πρέπει να λυτρωθεί, το Κυπριακό μπορεί και πρέπει να λυθεί. Με αξιοπιστία, προσήλωση και απόλυτη επιμονή στο κεκτημένο της διαδικασίας και ιδιαίτερα σε σχέση με τη φύση και τη μορφή της επιζητούμενης λύσης.

Καλούμε τον κυπριακό λαό να δώσει μαζί μας τη μάχη, για αλλαγή για να αναγεννηθούν η ελπίδα και η προοπτική για λύση του Κυπριακού προβλήματος με την επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν το 2017, πάνω στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης. Να διανύσουμε το τελευταίο μίλι για να μπορέσει η Αμμόχωστος να ξαναγίνει η πόλη των ονείρων μας, να μπορέσει η Κύπρος και οι άνθρωποι της να ανασάνουν ελεύθεροι, να ζήσουν σε μία ενωμένη πατρίδα με ασφάλεια και ευημερία».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy