Ανδρέας Βύρας: Η Λάρνακα αποκτά σπίτι των δημοτών που αρμόζει σε μια πόλη με ιστορία χιλιάδων χρόνων

Έπεσαν οι υπογραφές για το παλιό νοσοκομείο Λάρνακας

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μετακόμιση του Δήμου Λάρνακας στο παλιό νοσοκομείο της πόλης άρχισε χθες με την υπογραφή των συμβολαίων μίσθωσης του διατηρητέου στο δήμο. Σκοπός των συμφωνιών είναι η υλοποίηση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση χρήσης χώρων του Παλαιού Νοσοκομείου Λάρνακας στο δήμο για σκοπούς στέγασης των δημοτικών υπηρεσιών.

Οι συμφωνίες που υπογράφτηκαν είναι δύο και αφορούν στη:

– Συμφωνία μίσθωσης που υπογράφτηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και

– Συμφωνία μίσθωσης που υπογράφηκε από τον έπαρχο Λάρνακας, Οδυσσέα Χατζηστεφάνου, πρόεδρο του Συμβουλίου Επισκέψεων και Ευημερίας Ασθενών Νοσοκομείου Λάρνακας και Κληροδοτήματος Ευανθίας Πιερίδου και τον δήμαρχο Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα.

6 3

Το συμβόλαιο μεταξύ ΥΠΕΣ και δήμου αφορά στην παραχώρηση της γης και το συμβόλαιο ανάμεσα στο Κληροδότημα και τον δήμο διέπει την παραχώρηση των κτιρίων.

Κατά την τελετή απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Εσωτερικών, ο Υπουργός Υγείας, ο έπαρχος Λάρνακας και ο δήμαρχος Λάρνακας.

Η αξιοποίηση του ιστορικού διατηρητέου, η συντήρηση και αποκατάστασή του με σκοπό να φιλοξενήσει αποδοτικά και αποτελεσματικά τις υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια πάγιο αίτημα τόσο του δήμου όσο και ολόκληρης  της τοπικής κοινωνίας. Ενδεικτικό είναι ότι η προσπάθεια ξεκίνησε από τις 31 Μαρτίου 2003 όταν κατεδαφίστηκε το παλιό δημοτικό μέγαρο στις Φοινικούδες, αλλά χρειάστηκαν 19 χρόνια για να βρεθεί λύση!

2 4 Scaled

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη από ιδιώτη για τις κατασκευαστικές εργασίες αναπαλαίωσης του παλιού νοσοκομείου.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση ενός παλιού αιτήματος του Δήμου Λάρνακας, ενώ ο Υπουργός Υγείας απέδωσε τα εύσημα στον δήμαρχο Ανδρέα Βύρα για την επιμονή του για το παλιό νοσοκομείο.

1 4

Ο έπαρχος Λάρνακας ευχήθηκε στον δήμο τα νέα γραφεία του δημαρχείου με την κεντρική τοποθεσία τους και την καλύτερη λειτουργικότητα που θα διαθέτουν να τον βοηθήσουν να ασκήσει πιο αποτελεσματικά το έργο του προς όφελος των δημοτών της Λάρνακας.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι η Λάρνακα, μια από τις αρχαιότερες συνεχώς κατοικημένες πόλεις στον κόσμο, δεν μπορεί να μην έχει το σπίτι που της αρμόζει. «Ένα σπίτι των δημοτών της για το οποίο θα νιώθουν περήφανοι», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Τάσος Περδίος

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.