Ανδριάνα Νικολάου: Έχουμε κουραστεί – Δικαίωση θα έρθει μόνο με τη σύλληψη των δραστών

Την πλήρη συνεργασία μεταξύ των ανακριτικών αρχών και της οικογένειας του άτυχου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, ανακοίνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για πληροφορίες σε σχέση με την υπόθεση.

Μιλούσε μετά από συνάντηση που είχε στη Νομική Υπηρεσία με τη συμμετοχή της οικογένειας και των δικηγόρων της, του Υπαρχηγού της Αστυνομίας Δημήτρη Δημητρίου, του επικεφαλής των αστυνομικών ανακρίσεων για τη διακρίβωση των ενόχων και του ποινικού ανακριτή Αντώνη Αλεξόπουλου.

Στις δηλώσεις του, ο Γενικός Εισαγγελέας εξέφρασε τον πλήρη σεβασμό και εκτίμηση που τόσο ο ίδιος όσο και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης έχουν για την οικογένεια του άτυχου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, «καθώς επίσης την εκτίμησή μας για τον αγώνα που για τόσα χρόνια κάνουν για να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου και οι ένοχοι για τον θάνατο του γιού τους».

YPOTHESITHANASI 5 scaled

[yarpp]

«Τους έδωσα επίσης τη διαβεβαίωση ότι η παρούσα ηγεσία της Νομικής Υπηρεσίας, όπως έπραξε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε θα συνεχίσει να πράττει, και αυτό είναι να κάνει ό,τι είναι δυνατόν υπό τις σημερινές συνθήκες για να μπορέσει να φωτιστεί η αιτία αλλά και οι ένοχοι που οδήγησαν στο θάνατο τον άτυχο εθνοφρουρό», είπε.

Έγινε, πρόσθεσε, «μια αλληλογνωριμία της οικογένειας με την ανακριτική ομάδα». Όπως ανέφερε, «ανταλλάχθηκαν απόψεις, εκφράστηκαν ανησυχίες, έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι έχουμε όλοι καταλήξει σε ένα κοινό αποτέλεσμα. Κοινό αποτέλεσμα, το οποίο είναι αποτέλεσμα του κοινού στόχου».

«Πραγματικά, θέλω να διαβεβαιώσω ότι δεν έχουμε τίποτα διαφορετικό, κανένας από εμάς, στους στόχους που έχει η παρούσα ανακριτική διαδικασία», σημείωσε.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σαββίδης, «έχουμε συμφωνήσει ότι θα υπάρξει πλήρης συνεργασία και συνεννόηση και ανταλλαγή απόψεων και ανταλλαγή πληροφοριών σε απευθείας επικοινωνία της οικογένειας με την ανακριτική ομάδα, την οποία έχει διορίσει ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας».

YPOTHESITHANASI 7 scaled

Είναι αξιωματικοί της αστυνομίας και αστυνομικοί οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την αστυνομία της Λεμεσού που είχε εμπλακεί στα πρώτα στάδια των ερευνών, διευκρίνισε.

«Θα υπάρχει επομένως μια πλήρης, ανοιχτή γραμμή και θα μεταφέρονται οι όποιες πληροφορίες υπάρχουν εκατέρωθεν για να μπορέσουμε να οδηγηθούμε στο όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα», είπε.

Έχουμε επίσης συμφωνήσει, πρόσθεσε, ότι θα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα επαφές της ανακριτικής ομάδας με την οικογένεια και τους δικηγόρους της, ενώ σε οποιαδήποτε έκτακτη βάση, οποιαδήποτε πληροφόρηση προκύψει από οποιονδήποτε να μεταφέρεται αυτόματα στην ανακριτική ομάδα για να μπορέσει να δουλέψει για να την αξιοποιήσει.

«Θα υπάρξει πλήρης συνεργασία της οικογένειας, της αστυνομίας και των ανακριτών, βεβαίως, υπό την καθοδήγηση της ηγεσίας και των λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας», ανέφερε.

«Η διάρκεια των ανακρίσεων θα είναι τρεις μήνες και έχουμε συνεννοηθεί με τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας ότι για αυτούς τους τρεις μήνες η ομάδα αυτή θα δουλεύει αναπόσπαστα για την προώθηση αυτής της υπόθεσης και στους τρεις μήνες θα μου υποβληθεί έκθεση για να δούμε πώς προχωρούμε», σημείωσε ο Γενικός Εισαγγελέας.

Την ίδια ώρα ενημέρωσε ότι «έχουμε αποφασίσει, έχουμε συμφωνήσει ότι είναι προς το συμφέρον της διερεύνησης να αποφεύγονται οι οποιεσδήποτε δηλώσεις από οποιονδήποτε» και απηύθυνε έκκληση όπως αυτό γίνει σεβαστό. «Πρόθεσή μας είναι να μην γίνουν οποιεσδήποτε δηλώσεις για μην δυσχεραίνουμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο το έργο των ανακριτών», εξήγησε.

Ο κ. Σαββίδης κάλεσε οποιονδήποτε «γνωρίζει οτιδήποτε, το οποίο είναι έστω ενδεχόμενο αν βοηθήσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο την εξακρίβωση των αιτίων ή των ενόχων, τον παρακαλούμε όλοι να δώσει την πληροφόρηση αυτή είτε στην οικογένεια, είτε στην Αστυνομία, είτε στον κ. Αλεξόπουλο».

«Είναι σημαντικό η οποιαδήποτε έστω μικρή πληροφορία να φτάσει εκεί που πρέπει για να μπορέσουμε να συντονίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το ανακριτικό έργο και να καταλήξουμε ελπίζω σε όσο το δυνατό πιο θετικά αποτελέσματα», τόνισε.

«Συμφωνούμε με ότι είπε ο Γενικός Εισαγγελέας και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για την πρόθεσή του να συνεργαστούμε για να φτάσουμε εκεί που πρέπει να τελειώσει αυτός ο ψυχοφθόρος αγώνας, που αγωνιζόμαστε εδώ και 17 ολόκληρα χρόνια για να αποδείξουμε το αληθές», ανέφερε η μητέρα του εθνοφρουρού Ανδριάνα Νικολάου.

YPOTHESITHANASI 4 scaled

«Το ζητεί και ο ίδιος ο Θανάσης το παιδί μας που είναι εκτός τάφου εδώ και δύο χρόνια και ζητά δικαίωση», είπε, προσθέτοντας ότι «δικαίωση θα έρθει μόνο με τη σύλληψη των δραστών, των δολοφόνων και των ηθικών αυτουργών».

Επανέλαβε την έκκληση του Γενικού Εισαγγελέα «όσοι είδαν ή γνωρίζουν κάτι να αποταθούν σε εμάς να μας το πουν». «Θα βοηθήσει πάρα πολύ γιατί θέλουμε να φτάσουμε σε ένα τέλος αυτού του αγώνα. Έχουμε κουραστεί. Σταμάτησε η ζωή μας. Εδώ και 17 ολόκληρα χρόνια ζούμε σαν ζωντανοί νεκροί. Ζούμε την κηδεία και τον θάνατο του παιδιού μας κάθε μέρα», είπε.

YPOTHESITHANASI 3 scaled

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy