Η Ανδριάνα Νικολάου είναι μητέρα ολονών μας

Του Τάσου Αναστάση

 

Την Ανδριάνα Νικολάου τη θυμάμαι από παιδί κατά καιρούς στα κανάλια να κρατάει ένα πλακάτ με κολάζ φωτογραφιών ενός νεαρού. Εκείνο το παιδί σε κάποιες φωτογραφίες ήταν μελαγχολικό, σε κάποιες εύθυμο και σε κάποιες άλλες… νεκρό. Και λέω κατά καιρούς στα κανάλια, επειδή η εικόνα που μου είχε περάσει τότε στο μυαλό ήταν αυτή της γραφικής γυναίκας από την Αυστραλία που έβγαινε κατά διαστήματα στην τηλεόραση και φώναζε για κάτι που, όπως το παρουσίαζαν τα Μέσα της εποχής, ήταν προφανές και αδιαμφισβήτητό. Ο γιος της κας Ανδριάνας βρέθηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας, το οποίο έχω περάσει περισσότερες φορές από όσες θυμάμαι. Με τα γεγονότα των τελευταίων χρόνων και την εκταφή του γιου της Θανάση πέρασα ξανά τυχαία πριν ένα μήνα και κοντοστάθηκα να δω το μέρος που έλαβε χώρα μια από τις μεγαλύτερες συγκαλύψεις στην ιστορία της Αστυνομίας.

Και κάνω λόγο για συγκάλυψη, επειδή κανένας νοήμων άνθρωπος του είδε τις εικόνες του νεαρού Θανάση να κείτεται νεκρός κάτω από το πανύψηλο γεφύρι της Άλασσας δεν μπορεί να πιστέψει πως αφαίρεσε ο ίδιος τη ζωή του πηδώντας από αυτό. Και ενώ όλοι έδειχναν την αυτοκτονία για λόγους που ίσως και να μη μάθουμε ποτέ, η Ανδριάνα Νικολάου ξεκινούσε το 2005 έναν αδιανόητο Γολγοθά για να αποδείξει το αυτονόητο. Ότι ο γιος της, το παιδί που ήρθε από την Αυστραλία στην πατρίδα του και υπηρετούσε τη θητεία του στην Ε.Φ, δεν αυτοκτόνησε. Αυτή η γυναίκα, που θα μπορούσε να ήταν η μητέρα οποιουδήποτε από εμάς, αντιμάχεται σε αυτό το κράτος της διαφθοράς και της σαπίλας με παντιέρα της τα μαύρα ρούχα του θανάτου, σβήνοντας το χαμόγελο για πάντα από τα χείλη της και ξεκίνησε το δρόμο για να βρει δικαιοσύνη. Όχι μόνο έθαψε τον γιο της με τα μυστικά του θανάτου της, αλλά αναγκάστηκε να τον ξεθάψει ξανά για να της μιλήσουν τα λείψανά του και να πουν αυτό που φώναζε εξ αρχής. Πως τον σκότωσαν!

Χθες παραδόθηκε στον Γ.Ε. το πόρισμα Σάββα Μάτσα και Αντώνη Αλεξόπουλου, που δίνει απαντήσεις για το τι συνέβη το πρωί της 29ης Σεπτεμβρίου 2005, και πλέον κάνει ξεκάθαρη αναφορά για εγκληματική ενέργεια. Η βαριά ευθύνη τώρα βαραίνει πλέον τον Γ.Ε., ο οποίος καλείται να εντοπίσει και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για το κουκούλωμα της υπόθεσης, οι οποίοι, κατά την προσωπική άποψη του γράφοντος, είναι περισσότεροι από τους τέσσερις που κατονομάζονται στο πόρισμα.

Η Ανδριάνα Νικολάου μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό την ώρα που παραδιδόταν το πόρισμα καταγγέλλοντας ακόμα και τώρα τον παραγκωνισμό της οικογένειας και τη μη ενημέρωσή τους για το πόρισμα. Ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν νιώθει δικαιωμένη. «Πώς να είμαι;» απάντησε, «την ώρα που οι δολοφόνοι του γιου μου κυκλοφορούν ελεύθεροι;»

«Δικαίωση για μάνα του Θανάση», έγραψαν βιαστικά στο τιτλάκι του ίδιου καναλιού. Κάποια πράματα δεν άλλαξαν ακόμα…

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.