Ανέγερση Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου με Βορόκληνη, ζητά ο Δήμος Λειβαδιών

Την άμεση λήψη απόφασης από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας για την ανέγερση Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου, που θα καλύπτει τις ανάγκες των Λιβαδιών και της Βορόκληνης, ζήτησε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Μάριος Αρμένης.

Ο κ. Αρμένης ανέφερε πως «κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στον Δήμο Λιβαδιών, ζητήσαμε από τον κ. Προδρόμου την άμεση λήψη απόφασης για την ανέγερση Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου που θα καλύπτει τις ανάγκες των Λιβαδιών και της Βορόκληνης.

Στις δηλώσεις του ο Μάριος Αρμένης αναφέρθηκε και στα σχέδια για αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Λύκειο Λιβαδιών, με την τοποθέτηση πλαστικού γρασιδιού και την ανέγερση αποδυτηρίων στο ανοικτό αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου. «Ζητήσαμε την οικονομική στήριξη του Υπουργείου Παιδείας αφού για να υλοποιηθεί η κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Λύκειο Λιβαδιών χρειάζεται ένα επιπρόσθετο ποσό των 100 – 150 χιλιάδων ευρώ πέραν των 400 χιλιάδων που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο», είπε.

Ακόμα, συνέχισε, «ο Δήμος Λιβαδιών ζήτησε την οικονομική στήριξη του Υπουργείου και για την ανέγερση αποδυτηρίων και την τοποθέτηση πλαστικών καρεκλών στο ανοικτό αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου».

Καταφέραμε, συνέχισε «να υλοποιήσουμε και ταυτόχρονα να προγραμματίσουμε αυτά τα σημαντικά έργα, γιατί διαχειριστήκαμε με σύνεση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα τους περιορισμένους πόρους που είχαμε στη διάθεσή μας, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας. Επίσης επικεντρωθήκαμε στον σχεδιασμό και υλοποίηση έργων ουσίας που αναβαθμίζουν ουσιαστικά τον Δήμο Λιβαδιών και την ποιότητα ζωής των δημοτών μας και όχι έργων βιτρίνας και εντυπωσιασμού».

Ερωτηθείς για τα τρία γήπεδα φούτσαλ που εγκαινιάστηκαν πρόσφατα από τον Υπουργό Παιδείας, ο Δήμαρχος απάντησε πως «ο Δήμος σε συνεργασία με τον ΚΟΑ και την Σχολική Εφορεία Λιβαδιών, παρέδωσε επίσημα στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και στους δημότες του, τρία σύγχρονα μικρά ποδοσφαιρικά γήπεδα κοινωνικού αθλητισμού αποδεικνύοντας έμπρακτα τη μέριμνα που έχει για την ποιότητα ζωής  και  την υγιή απασχόληση των νέων».

Πρόσθεσε πως «ο αθλητισμός διαδραματίζει ένα πολυσήμαντο ρόλο, προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις, τονώνει την αυτοπεποίθηση, δυναμώνει το σώμα και το μυαλό, καλλιεργεί τη συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα, διδάσκει την ευγενική άμιλλα και συμβάλλει σε μια αισιόδοξη ενατένιση της ζωής. Πέρα τούτου, η άθληση συμβάλλει στη διατήρηση της ψυχοσωματικής υγείας και αποτελεί ασπίδα προστασίας των νέων από τους πολλούς κινδύνους, όπως οι εξαρτησιογόνες ουσίες, η αντικοινωνική συμπεριφορά, η κοινωνική βία και η παραβατικότητα».

Τα συγκεκριμένα γήπεδα κατασκευάστηκαν με τις υψηλότερες ποιοτικές, τεχνικές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μικρών και μεγάλων για άσκηση και αναψυχή», είπε και σημείωσε πως «για την κατασκευή των γηπέδων συνέβαλαν οικονομικά ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και ο Δήμος».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.