∆άνεια µόνο για γαλαζοαίµατους

Της Νίκης Κουλέρµου

Πώς το είπε ο Χάρης Γεωργιάδης; Τους κόψαµε τα δισεκατοµµύρια και γι’ αυτό αντιδρούν; Ιδιαίτερα η Αριστερά;
Ε, όχι κύριε, αυτό πια δεν είναι αστείο. Είναι ύβρις! Ύβρις στη µνήµη όσων έστησαν τον Συνεργατισµό για να γλιτώσουν αυτοί και εµείς από την τοκογλυφία.

Την τότε και την νυν. Κι αυτό που κάνατε εσείς ήταν να κλείσετε τον Συνεργατισµό και να στείλετε όλο το πελατολόγιό του, περιλαµβανοµένων των φτωχών και των κολασµένων, των λαϊκών οργανώσεων της Άχνας και της Πάχνας, στα σαλόνια των σύγχρονων τοκογλυφικά πιστωτικών ιδρυµάτων, στα οποία, όπως δείχνει το «πόθεν έσχες» του Προέδρου, µπορεί να είναι και στελέχη του ∆ΗΣΥ και µέλη της κυβέρνησης ∆ΗΣΥ και ο επικεφαλής της, µέτοχοι και συµµέτοχοι! Στοχεύσατε πολιτικά και ιδεολογικά στο κλείσιµο του Συνεργατισµού και τώρα που το καταφέρατε δεν έχετε κανένα πρόβληµα ή κώλυµα να παραδεχθείτε και να οµολογήσετε το έγκληµά σας και να κατονοµάσετε το θύµα σας.

Το κακό είναι ότι ακόµα ένα έγκληµα από µια ακόµα κυβέρνηση της ∆εξιάς θα περάσει στην ιστορία ατιµώρητο. Για να µας λέτε και µ@@@κες από πάνω.
Και όχι µόνο αυτό, αλλά θα προκαλείτε και τους άλλους ότι µε τις ενέργειες, τις πράξεις ή και τις παραλείψεις τους καταφέρνουν να απαξιώνονται. Χωρίς να κοιτάζετε τον καθρέφτη. Ναι, κύριοι, καταφέρνετε κάθε µέρα και περισσότερο να σας απαξιώνουν οι µαθητές και οι νέοι, αλλά σας κακοφαίνεται, όπως κακοφάνηκε προχθές στον κ. Συλλούρη γιατί ταίριαξε το όνοµά του στην «εµπιστοσύνη που έγινε κουλούρι».


Και ξέρετε γιατί σας απαξιώνουν; Γιατί κάνατε τα όνειρά τους κουρέλια… Γιατί τους λέτε -όπως το είπε ο Πρόεδρος στη συνέντευξή του στη «Χαραυγή» (10/3/2019)- ότι και τα 1.000 ευρώ για έναν νέο επιστήµονα που δεν µπορεί να κάνει οικογένεια και να αποκτήσει ένα κεραµίδι πάνω από το κεφάλι του είναι και πολλά γιατί είναι 1000% πάνω από το µηδέν! Γιατί καταστρέφετε το περιβάλλον και το βάζετε στο πιάτο των ντιβέλοπερς… Γι’ αυτούς προορίζονται άλλωστε τα δάνεια των δισεκατοµµυρίων. Αυτά δεν είναι κόκκινα, είναι… γαλάζια µη εξυπηρετούµενα δάνεια.

Για τους γαλαζοαίµατους… Στο αίµα τους ρέουν γαλάζια αιµοσφαίρια. Και τα ευρωπουλάκια τους είναι γαλάζια και τα ταµεία των γαλάζιων σωµατείων γεµίζουν όποτε έχουν ανάγκη. Πάρε κόσµε. Εσείς τα δουλέψατε, εσείς τα δίνετε όπου γουστάρετε. Όπως κάνατε µε τη γη. Άλλοι την ξεχέρσωσαν και της έδωσαν αξία και άλλοι την ξεπούλησαν όσα όσα. Εσείς τα καταφέρατε! Μπράβο!

Άτιµη τοκογλυφία. Επέστρεψες ντυµένη στα λευκά όπως τη µυγδαλιά και έκανες τον κοσµάκη να πιστέψει ότι ήρθε η άνοιξη που έταξαν οι σωτήρες ντυµένοι άγγελοι της Πινδάρου. Αλλά αυτοί χασκογελούν και προχωρούν στο έργο της καταστροφής της κοινωνίας, χλευάζοντάς την από πάνω. Τρώνε από τη σάρκα της τα όρνεα και µεθούν µε το αίµα της. Πόσο, αλήθεια, θα τους αντέξουµε; Πόσο θα τους κουβαλάµε στην πλάτη µας και να µας κλοτσούν και να µας καθυβρίζουν; Το ερώτηµα καλείται να απαντήσει η κοινωνία, αν θέλει να ξανακερδίσει τη χαµένη της, από το 2013, αξιοπρέπεια.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.